Provozní zisk samotné divize mobilních zařízení se propadl o 96 procent na 100 miliard wonů, tedy na nejnižší úroveň za téměř osm let. Samsung se tento měsíc rozhodl definitivně ukončit výrobu i prodej telefonu Galaxy Note 7 kvůli přetrvávajícím problémům se vznícením baterií.

Firma dnes uvedla, že se nyní v oblasti mobilních telefonů zaměří na rozšiřování prodeje nových klíčových produktů a na obnovování důvěry spotřebitelů.

Smartphone Galaxy Note 7 vstoupil na trh v srpnu a měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone od americké společnosti Apple. Kritici přijali Galaxy Note 7 dobře, ale po několika dnech od zahájení prodeje se začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů, což byl první náznak, že s tímto modelem něco není v pořádku.

Začátkem září začal Samsung kvůli problémům s bateriemi stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7. Zákazníkům nabídl finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. V poslední době se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje tohoto modelu.