VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kdo si hraje, nezlobí, láká festival Děti v restauraci

Praha - Od 3. do 16. září se ve vybraných restauracích po celé republice uskuteční festival Děti v restauraci. Jak již název napovídá, festivalová nabídka se bude orientovat hlavně na ty nejmenší a k ochutnání budou hned tři varianty dětských festivalových pokrmů. A protože festival bude nejen o dobrém jídle, ale i o zábavě, na malé jedlíky čeká v restauraci také spousta hraček, zajímavých her a třeba i nových kamarádů.

30.8.2012
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Archiv

Cílem rodinného festivalu, který pořádají společnosti Alakarte.cz, MojeChytreDite.cz a Krkouni.cz je nabídnout rodičům s dětmi zajímavý gastronomický zážitek, který si užije celá rodina a zároveň poukázat na to, že i samotné restaurace by měly na malé strávníky brát větší ohled při tvorbě svých menu.

Asi všichni z nás alespoň jednou za čas chodíme rádi do restaurace, kde ochutnáváme zajímavé a chutné pokrmy a užíváme si komfortu spojeného s návštěvou. Lákavé jsou také různé ochutnávky či festivaly, které se v restauracích konají. Bohužel většina takových akcí je zaměřena hlavně na dospělé a často ani standardní jídelní lístky restaurací nejsou na dětské pokrmy příliš bohaté. „Právě to bylo důvodem, proč jsme se rozhodli festival Děti v restauraci uspořádat. Děti, které přijdou s rodiči do restaurace, si určitě zaslouží víc než jen špagety s kečupem a eidamem," vysvětluje Pavel Suchánek, ředitel restauračního concierge Alakarte.cz.

Nejen jídlo, ale i zábava

Festival není pouze o dobrých dětských jídlech, ale také o zábavě, protože děti si během návštěvy budou moct pohrát v dětském koutku či s hračkami, které má restaurace k dispozici. „Je důležité, aby se děti cítily v restauraci dobře a je velká škoda, že restaurací, které jsou opravdu baby friendly je stále relativně málo. Sám mám dvě malé děti a někdy je to oříšek nalézt takovou restauraci, kde se bude našim dětem, a tedy i nám, líbit," dodává.

Dětské festivalové pokrmy budou ve vybraných restauracích dostupné po téměř 14 dní a děti budou mít na výběr hned ze tří chutných jídel. „Všechna festivalová jídla, která šéfkuchaři připravili, jsou tradiční a poctivá, žádné smažáky s hranolkami," láká na nabídku Pavel Suchánek. „Zkušenost nám potvrzuje, že děti mají obecně velmi rády řízky, a tak jsme ho, obalený v corn flakes, zařadili do naší festivalové nabídky," vysvětluje Petra Sahajdáková, šéfkuchařka pražské restaurace Dock House. „Děti patří ze zákazníků mezi jedny z nejkomplikovanějších, protože každé dítko má rádo něco jiného. Při tvorbě naší nabídky jsme na tuto skutečnost mysleli a jsou tam tak zastoupeny různé způsoby přípravy i suroviny. Věřím, že dětem bude u nás chutnat," říká Radovan Koudelka, majitel ostravské restaurace Zámek Zábřeh.

Pojítko: Domácí svíčková s knedlíkem

Společným pojítkem pro většinu restaurací je domácí svíčková omáčka s knedlíkem, která patří mezi dětmi k oblíbeným jídlům. V rámci doprovodného programu festivalu pak proběhne hlasování o restauraci s nejlepší svíčkovou omáčkou.

Zúčastnit se festivalu lze jednoduše prostřednictvím rezervace na festivalové stránce www.detivrestauraci.cz, kde je dostupná kompletní nabídka všech restaurací. Zároveň zde mají rodiče možnost okamžité rezervace stolu ve vybrané restauraci. Platba za menu probíhá pak přímo na místě. Během festivalu bude v restauracích samozřejmě dostupná také standardní nabídka restaurace, a tak se rodiče nemusí bát, že by odcházeli hladoví.

Autor: Redakce

30.8.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ekonom Pavel Kohout
1

Komentář Pavla Kohouta: Jak je tomu s eurem

Donald Trump, Emmanuel Macron a Theresa Mayová na sicilském summitu G7.
AKTUALIZOVÁNO
13

Víme, jak bolí Bataclan i Manchester, shodli se Mayová s Macronem

Příběhy falešných obětí z Manchesteru. Naletěl i slavný deník Daily Mail

Každá událost přináší nejen opravdové hrdiny a oběti. Už od nepaměti se rodí nepraví hrdinové, vítězové a poražení. Titanic měl své nepravé přeživší i nepřeživší. Sociální sítě umožňují lhářům ucházet se o pozornost. Také výbuch sebevražedného atentátníka v Manchesteru už zrodil na internetu neexistující oběti.

Zkasírovat hosta před každou cigaretou? I to může „přinést" protikuřácký zákon

Jste číšníkem v restauraci a host, který vypil třeba tři piva a jednu štamprli, se zvedne s tím, že si jde ven zapálit. Budete mu důvěřovat, nebo ho zkasírujete hned? I s takovými situacemi si budou muset v restauracích poradit poté, co začne 31. května platit protikuřácký zákon.

Kamiony pustoší silnice v okolí opravovaného tahu z Holic na Vysoké Mýto

Neustálý řev motorů, výfukové zplodiny, na silnici vyjeté koleje, trhající se krajnice. Tak to v těchto dnech vypadá v Jaroslavi na Holicku. Obec doplácí na probíhající rekonstrukci páteřního tahu I/35 z Holic na Vysoké Mýto. Přes Jaroslav teď proudí veškerá silniční doprava včetně kamionové.

Na Sicílii jednají státy G7. Venku je léto, v jednacím sále bude chladno

Všechno je jednou „poprvé". Pro amerického prezidenta Donalda Trumpa je toho tento týden „napoprvé" dost. První zahraniční cesta, první setkání s papežem, první jednání v NATO. Také setkání osmi světových ekonomických velmocí pod hlavičkou G7 je pro amerického politika první. Tentokrát se na něj vydal do Taorminy na Sicílii.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies