„Budova je významná nejen svým umístěním, ale také ojedinělou kapacitou prostor. Po dokončení rekonstrukce nabídne téměř 2000 metrů čtverečních prostor, včetně středověkých v podzemí. Díky své lokalitě bude ideálním místem pro prestižního partnera s atraktivní vizí," uvedl spolumajitel CCP Daniel Aalsvel.

Pondělní Hospodářské noviny (HN) napsaly, že CCP při koupi budovy platila za metr čtvereční přibližně 230 tisíc korun, což je v Česku dosud nejvyšší známá suma, kterou byl kupec ochotný za dům v centru zaplatit.

Objekt bude sloužit veřejnosti 

Renovace budovy, která se nachází přímo naproti orloji, podle Aalsvela začne ve spolupráci s památkáři v letošním roce. Pro CCP se nejedná o první projekt tohoto typu. Dříve již v centru obnovila dvě budovy v Jilské a Liliové ulici.

„Respektujeme významné budovy s historickým dědictvím a nemáme zde v žádném případě v plánu otevřít další McDonald´s," dodal Aalsvel. Budova by podle něj měla sloužit veřejnosti, CCP nemá v plánu vybudovat zde byty ani hotel.

Budova prošla přestavbami 

Budova z roku 1401 byla postavena na místě původního románského objektu a obsahuje historický sklep z 12. století. Postupem času prošla několika přestavbami, poslední se uskutečnila v roce 1993, kdy byla budova modernizována pro pobočku Komerční banky. Ta zde sídlila do roku 2013. V roce 1990 byl historický dům navrácen původním majitelům.

Společnost CCP působí v České republice od roku 2004. Zaměřuje se na rekonstrukce historických budov a výstavbu moderních bytů v Praze. Mimo jiné realizovala projekt na Kajetánce na pražském Břevnově.

Čtěte také: V hlavním městě se hledá téměř tři sta (spolu)vlastníků domů