Zbaví se lidí, kteří pracují v distribučních společnostech, napsal v pátek 22. července server Týden.cz.

"V Bulharsku je navrhované snížení počtu pracovních míst o zhruba 200 plně v souladu s plánem zvyšování efektivity fungování společností," řekla Týdnu mluvčí ČEZ Eva Nováková. Podle bulharského deníku Dnevnik se bude rušení pracovních míst týkat zejména elektrikářů spravujících síť společností ČEZ.
Velké škrty chystá energetický kolos rovněž v Albánii, kde stejně jako v Bulharsku vlastní distribuční společnost. "V druhé polovině roku 2009, kdy jsme společnost přebírali, měla více než 6000 zaměstnanců, panovala zde výrazná přezaměstnanost," cituje server Novákovou. "Ke konci loňského roku v albánské distribuci pracovalo již o tisícovku zaměstnanců méně a letos plánujeme snížit počet zaměstnanců pod hranici 4800," dodala. Podobně jako v Bulharsku se tak sníží počet pracovníků o přibližně dvě stovky.

V tuzemsku se podle Týdne ČEZ ke snižování zaměstnanců nechystá; počet propuštěných má nahradit stejný počet nových zaměstnanců. "Pouze očekáváme kvalitativní obměnu. Je to spojeno s tím, že jak se skupina ČEZ rozvíjí, tak potřebuje nové techniky na oblast jaderné energetiky, plynových elektráren, moderních sítí nebo na oblast dodávek tepla," dodala pro server Nováková.