"Náš tým tímto posílí o respektovanou, zkušenou a mezinárodně uznávanou osobnost. Při očekávání mnoha regulatorních změn vidíme jasně potřebu posílit náš dialog s regulátory a zákonodárci. Jsem přesvědčen, že Singer bude v této oblasti pro naši skupinu velkým přínosem a díky jeho zkušenostem a podpoře bude Generali i nadále v rámci střední a východní Evropy prosperovat," uvedl generální ředitel Generali CEE Holdingu Luciano Cirina.

Angažmá v přední pojišťovně

Skupina Generali patří mezi přední světové pojišťovny s předepsaným pojistným 74 miliard eur v roce 2015. Ve více než 60 zemích zaměstnává 76.000 lidí. Skupina Generali zaujímá vedoucí postavení na trzích západní Evropy. Významnější pozici získává v Asii a také v regionu střední a východní Evropy. Skupina působí v deseti zemích regionu střední a východní Evropy prostřednictvím holdingové společnosti Generali CEE Holding.

Česká pojišťovna je největší tuzemskou pojišťovnou s tržním podílem okolo 23 procent. Má přes tři miliony klientů a spravuje osm milionů pojistných smluv. Generali je s více než sedmiprocentním podílem na trhu v ČR čtvrtou největší pojišťovnou.

Singerova pracovní kariéra

Singer před působením v ČNB pracoval mimo jiné v Národohospodářském ústavu Akademie věd ČR a v Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studie UK (CERGE-EI). Byl hlavním ekonomem Expandia Finance, poté ředitelem Investiční společnosti Expandia a ředitelem společnosti Expandia Holding. Pak nastoupil do PricewaterhouseCoopers ČR, kde se specializoval na projekty zlepšující výkonnost podniků, restrukturalizace a transakce s problémovými aktivy.

Čtěte také:

Miroslav Singer: Bavit se o euru už teď? To je hodně odvážné
Miroslav Singer předal podnět na manipulaci s PRIBOR odborným útvarům ČNB
Miroslav Singer: Průměrná inflace letos bude druhá nejnižší za deset let