„Nové "Káčko", které se bude vyrábět výhradně ve třídveřovém provedení, si díky svému zcela novému exteriéru vycházejícího ze stylu tzv. kinetického designu, nespletete s žádným jiným malým vozem,“ říká Martin Linhart, ředitel vnější komunikace Ford Motor Company v ČR.

Cena Fordu Ka bude začínat na 255 790 korunách, model Ka Ambiente v rámci zaváděcí nabídky již na 219 990 korunách. Prodej na českém trhu začal vpondělí, a to s oběma čtyřválcovými motory, tedy 1.2 Duratec a 1.3 Duratorq TDCi.

Ford Ka je v nabídce ve dvou úrovních výbavy. Levnější Ambiente nabízí ABS, EBD, dva airbagy, palubní počítač, tónovaná skla, světla denního svícení a další výbavu. Náročnější Titanium má navíc klimatizaci, centrální zamykání, elektricky ovládaná okna a zrcátka, mlhovky a další doplňky.

„Ford Ka je určen především mladším zákazníkům, kteří se od svého okolí často chtějí odlišovat třeba i vzhledem svého auta. Těm vychází nové "Káčko" maximálně vstříc – a nabízí jim hned od začátku tři individuální sady s názvy Digital, Grand Prix a Tatoo,“ dodal Linhart.

Provedení Grand Prix zahrnuje design sedadel v červeno-bílém provedení, volant v červeno-černém provedení, sportovní pruhy na kapotě, střeše a dveřích zavazadlového prostoru i bocích karoserie a další prvky připomínající závodní vozy.