Agentura s odvoláním na nejmenované zdroje na konci minulého týdne uvedla, že Foxconn je ochotna koupit japonskou firmu pod podmínkou změn v jejím nejvyšším vedení. Foxconn je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě a výrobní základnu pro Evropu, Blízký východ a Afriku má v České republice, kde má závody v Pardubicích a Kutné Hoře.

Akcie Sharp dnes zpevnily o více než osm procent. Kurz akcií firmy výrazně stoupl již počátkem minulého týdne po zprávách tisku, že o investici do japonské společnosti mají zájem mezinárodní investiční společnosti, včetně americké KKR & Co.

Sharp se podobně jako ostatní japonští výrobci elektroniky dostal pod tlak kvůli ostré asijské konkurenci. Společnost, která byla průkopníkem televizních technologií, již zrušila tisíce pracovních míst a opustila různé ztrátové aktivity, včetně většiny zahraniční výroby televizorů. V prvním finančním pololetí, které skončilo 30. září, firma prodělala 83,6 miliardy jenů (17,2 miliardy Kč) a za poslední čtyři roky utrpěla tři celoroční ztráty.