S ruskou společností Ruzkom se Hamé soudilo více než dva roky. Hamé na ni podalo žalobu kvůli prodeji výrobků pod značkou Naše, která se v azbuce od značky Hamé téměř neliší. Soud první instance dal za pravdu společnosti Ruzkom. Hamé se ale odvolalo k soudu vyšší instance, který toto rozhodnutí zrušil a věc předal k opětovnému přezkoumání. Moskevský soud nakonec dal za pravdu české konzervárenské společnosti.

"Doufejme, že se spor stane precedensem, který odradí další potencionální napodobitele," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Hamé Martin Jagoš. V návaznosti na tento spor uložil i ruský antimonopolní úřad společnosti Ruzkom pokutu za nekalosoutěžní jednání.

Společnost Hamé působí na ruském trhu od poloviny 90. let minulého století. V roce 2004 otevřela nový výrobní závod ve městě Vladimiru, zhruba 200 kilometrů od Moskvy. V tomto závodě vyrábí paštiky, kečupy a kojenecké maso-zeleninové výživy, které distribuuje nejen na ruském trhu, ale i do dalších rusky mluvících zemí bývalého SNS. V roce 2010 dosáhlo Hamé v Rusku tržeb 815 milionu rublů (asi 498,14 milionu korun).