VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hamé začala okurková sezona, oproti loňsku o dva týdny dříve

Kunovice - Potravinářská společnost Hamé letos díky teplému počasí zahajuje oproti loňsku o dva týdny dříve okurkovou sezonu. V třísměnném provozu nyní zpracují stovky zaměstnanců bzeneckého závodu firmy 300.000 sklenic okurek denně. To z tohoto závodu dělá největšího výrobce v Česku, řekl dnes mluvčí Hamé Petr Kopáček.

27.6.2014
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: Jiří Kosík.

Své tradiční okurky prodává Hamé především v Česku a na Slovensku. "V posledních letech se ale tuto křupavou delikatesu daří stále více uplatňovat i na dalších trzích v zahraničí. Kromě zemí východní a střední Evropy si tak sterilované okurky od Hamé mohou zakoupit také zákazníci i v některých hodně dalekých zemích, jako je Kanada, Japonsko nebo Austrálie," uvedl Kopáček.

Okurky Znojmia jsou k dostání v mnoha variantách, včetně specialit jako jsou například Gurmánské okurky s kousky červené papriky, cibulkami a mrkví, okurky s česnekem nebo pikantní okurky s feferonkami. Hamé ale vyrábí také dětské okurky.

Závod Pika Bzenec, který je významným zaměstnavatelem na Hodonínsku, zpracovává veškerou sterilovanou zeleninu Hamé. Ročně tak tímto závodem projde zhruba 30.000 tun zeleniny. V Bzenci se sterilovaná zelenina vyrábí od 40. let minulého století. Letos tam díky počasí začali v červnu s předstihem zpracovávat i hrášek a kopr.

Hamé je přední českou potravinářskou firmou vyrábějící trvanlivé i chlazené potraviny. Skupina loni zaznamenala celkové tržby 5,7 miliardy korun. Mírný pokles na domácím trhu si Hamé vynahrazuje v zahraničí.

Autor: ČTK

27.6.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
2

Ze soboty na neděli se mění čas. Na posun jsou citliví lidé i zvířata

Předseda hnutí STAN Petr Gazdík (vlevo) a první místopředseda Vít Rakušan.
AKTUALIZOVÁNO
4 5

Jeden program, jedno logo! Hnutí STAN půjde do voleb v koalici s lidovci

Móda, či směr? Naturální vína mají příznivce

/INFOGRAFIKA/ Ctí odkaz předků a naplno využívají potenciál přírody. Hrozny sbírají ručně, někteří je místo lisování šlapou. Vinaři autentisté se zřekli používání chemie a krášlících zásahů. „Nabízíme alternativu proti rychle vyrobeným a komerčním vínům," řekl Jaroslav Osička z Velkých Bílovic na Břeclavsku.

Dominik Feri: Lajknutí neznamená hlas v urně. A to je výzva i pro mě

/ROZHOVOR/ Sešli jsme se v restauraci, která podle Dominika Feriho (TOP 09) změnila prostředí v Praze. Ráno tu lidé snídají, odpoledne studenti píší seminární práce a v létě se tady sedí na okenních parapetech a pije pivo. Přesně to vystihuje atmosféru, kterou má nejmladší radní nejen v Teplicích, ale v celé české historii, rád – uvolněnou, plnou života, diskusí a plánů. Ty má Dominik Feri velké. 

Sivok před San Marinem: Vpředu máme hladové kluky, věřím jim

/ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ Od českého národního týmu se zítra v San Marinu očekává čisté konto. Podle kapitána Tomáše Sivoka však právě první pohled klame, svěřence Karla Jarolíma, a speciálně obránce, nečeká jednoduchá práce. 

Návštěva interiéru: petrolejová modř

Vydejme se do bytu mladého muže, úspěšného muže, fanouška dobrého umění, fotografie a modré barvy ve všech jejích odstínech. Pojďme se podívat do bytu s petrolejovou modří.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies