Hašek se do jednání vložil poté, co brněnské zastupitelstvo v úterý neschválilo potřebné smlouvy pro příchod investora. „Projednali jsme to v krajské koalici a snažíme se investici, která přinese dva tisíce nových pracovních míst, v Brně zachránit. Už jsem o tom jednal s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou i ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem," informoval Hašek.

Konkrétní pozemek, kde může sklad Amazonu vyrůst, hejtman nejmenoval. „Nabízíme Amazonu to, co máme k dispozici. Nejprve o tom ale budeme jednat přímo s ním," dodal Hašek.

Ministr Mládek ve středu prohlásil, že ho rozhodnutí brněnského zastupitelstva zaskočilo. „Udělali jsme vše, abychom je přesvědčili, že je to v zájmu města i České republiky. Přitom na hlasování velká skupina z nich vůbec nepřišla nebo nehlasovala," poznamenal Mládek.

Podle Mládka má příchod Amazonu do Brna pořád šanci. „V diskuzích nám říkali, že o Brno hodně stojí, protože je to dálniční křižovatka," sdělil ministr.

Zároveň doplnil, že se společnosti v České republice nabízí i další lokality. „Můžu jmenovat třeba Mošnov nebo Holešov," uvedl Mládek.

Pokud se Amazonu pozemky Jihomoravského kraje zalíbí, bude smlouvu o prodeji či pronájmu schvalovat krajské zastupitelstvo. „Nejbližší termín zasedání je 24. dubna, kde už bychom mohli část materíálů schválit. Jsem připravený svolávat i mimořádná jednání, protože si tuto investici nechceme nechat uniknout," dodal Hašek.

Obří sklad internetové společnosti má mít rozlohu pětadevadesát tisíc metrů čtverečních a zaměstná 1500 až 2000 lidí.