Nástupce jednoho z nejprodávanějších telefonů v historii bude v tenčím, lehčím a odolnějším provedení. Nová Nokia 3310 má barevnější design. Telefon nabídne na dnešní poměry nadstandardní 22 hodinovou výdrž baterie při telefonování a až měsíc výdrže v zapnutém stavu. Nokia 3310 bude dostupná ve čtyřech barvách - lesklý Warm Red a Yellow a matný Dark Blue a Grey.

Vedle toho uvede HMD na trh tři nové chytré telefony Nokia s operačním systémem Android. Budou mít vždy ty nejnovější aktualizace včetně měsíčních bezpečnostních záplat. Nokia se již dříve o telefony s Androidem pokoušela, ale bez úspěchu.

Čtěte také: Nejvíce bytů na obyvatele se v ČR stavělo ve Středočeském kraji

Nokia 6 s displejem 5,5 palce nabídne výkon, nejnovější multimediální technologie a prémiový robustní design. Nokia 5 je elegantní telefon padnoucí do dlaně a model Nokia 3 je určený zákazníkům orientovaným na nižší cenu.

Moderní reinkarnace se dočkala i populární hra Had. Novou verzi si budou moci všichni zahrát na Messengeru v rámci platformy Facebook Instant Games, tentokrát se však Nokia s legendárním plazem zaměří na hraní ve více hráčích.

Vlastníkem HMD je soukromý investiční fond Smart Connect, který řídí bývalý vedoucí pracovník Nokie Jean-François Baril. Přístroje pro firmu bude vyrábět divize firmy Foxconn, největšího světového smluvního výrobce elektroniky. HMD vlastní licenci na značku Nokia pro telefony a tablety na deset let.

Nokia bývala největším výrobcem mobilních telefonů na světě s podílem až 40 procent, ale promeškala nástup chytrých telefonů, u kterých ji zastínily firmy Apple a Samsung. Výrobu mobilních telefonů pak Nokia v roce 2014 prodala Microsoftu. Ponechala si však patenty a licenci na značku. V rámci dohody HMD s Nokií o získání licence na značku pak Microsoft prodal svůj základní majetek výroby telefonů dceřiné společnosti Foxconnu.

Novým distributorem telefonů Nokia v České republice a na Slovensku se stala společnost TCCM.

Nepřehlédněte: Společnost Ray Service ze Starého Města zahajuje výrobu v Indii