Hypo360.cz není jen jen „srovnávač" nebo hypoteční kalkulačka. Je to především pomocník, který klienta provede přes celý proces sjednání nebo refinancování hypotéky. Navíc za sjednání hypotéky pomocí hypo360.cz klient dostává provizi, kterou by jinak od banky obdržel finanční poradce.

Na českém hypotečním trhu dosud existovaly pouze dvě možné cesty ke sjednání či refinancování hypotéky. Buď se klient obrátil přímo na banku, pak mu ale chybělo srovnání nejvýhodnějších nabídek ostatních bank. Anebo využil služeb finančního poradce.

V roce 2016 bylo přes zprostředkovatele uzavřeno zhruba 65 procent hypotečních úvěrů. Poradci bohužel pracují ve stavu permanentního konfliktu zájmů. Musejí se rozhodovat mezi zájmem klienta a puzením získat co nejvíce klientů pro ty banky, které nabízejí nevyšší provizi. Hypo360.cz účast finančních poradců nahrazuje a konflikt zájmů řeší.

Ilustrační foto.
Revoluce v hypotékách? ČNB bude moci ovlivňovat úvěry na bydlení

Hypo360.cz propojí zájemce o hypotéku s nejvýznamnějšími a hlavně prověřenými poskytovateli hypotečních úvěrů u nás. Spolupracujícími bankami jsou Česká spořitelna, Hypoteční banka, Komerční banka, Moneta Money Bank, UniCredit Bank a Oberbank AG.

„Cílem projektu hypo360.cz je umožnit lidem jednoduše najít nejvýhodnější nabídky na trhu a usnadnit jim komunikaci s bankami tak, aby vše proběhlo snadno a rychle. Současně klientům pomáháme získat férový, nezkreslený přehled nabídek jednotlivých bank a vyznat se ve složitých bankovních terminologiích," vysvětluje Jan Drahota, zakladatel a investor projektu. Dodává, že podle něj je už český trh na přijetí podobné platformy připraven.

BILLBOARD U BULHARA. Skutečná cena bytu je o dva miliony vyšší, než se zde uvádí.
Ceny pražských bytů dál rostou. Nejvyšší jsou v Praze 2

Odměna, kterou klient obdrží namísto finančního poradce, se pohybuje v řádech desetitisíců korun. Může dosáhnout až částky 45 000 korun - záleží na výši hypotéky. Hypo360.cz klientům peníze, které získá jako provizi od banky za zprostředkování obchodu, většinou vrací buď ve formě výplaty hotovosti, nebo jim nabídne, aby si v ceně zakoupili doplňkové produkty.

Klient zároveň získá záruku, že finanční instituce připravily pro hypo360.cz ty nejvýhodnější podmínky, které jsou při dodržení deklarovaných parametrů závazné.

Ilustrační foto
Ceny bytů a domů na Slovensku dosáhly více než šestiletého maxima