Jak byste představil Unicorn těm, kteří ho znají jen podle názvu?

Není to tak dávno, co mi tuto otázku položil na britském velvyslanectví britský premiér David Cameron. Stručně jsem odpověděl, že Unicorn je firma, která vyrábí software. Vyrábíme software zejména pro velké podniky. Pro banky, pojišťovny, telekomunikační operátory, pro různé podniky v energetice a podobně. „Dobře, ale co konkrétně?", zeptal se dále britský premiér. A tak jsem dal příklad. Velká Británie má svoji elektrickou energetickou soustavu propojenu s kontinentem šesti podmořskými kabely a to, kdy a kolik elektřiny teče z kontinentu na ostrovy nebo naopak, řídí náš software. Premiér se usmál a zeptal se, jestli nejsme náhodou pro Velkou Británii strategické riziko. Já jsem mu řekl, že nejsme, protože náš vztah k Británii je velmi pozitivní. Asi tak 70 procent elektrické energie v Evropě se dostává od výrobců ke spotřebitelům s pomocí softwaru Unicornu. ŠKODA Auto komunikuje s dealery po celém světě prostřednictvím softwaru od Unicornu. Vlastně všechny banky v Česku používají někde náš software. Navíc dneska používá software Unicornu i široká komunita normálních lidí. Internetová služba Plus4U.net má již ke 100 tisícům uživatelů. Dá se to však také říct úplně jinak. Jsme společnost docela šikovných a pracovitých lidí, kteří makají pro své klienty, co jim hlavy stačí, aby jim udělali dobře.

Čeho si za těch 26 let existence firmy, kterou jste vlastně vybudoval od „nuly", nejvíc vážíte?

Unicorn, jednorožec, je organický celek. Já si ho nejvíc považuji jako celku. Mám ho hrozně rád, a tak nemusím být úplně objektivní, ale věřte mi, velmi dobře vím, jaký je, a tak si ho prostě vážím, protože vím, že si to zaslouží. Vážím si…
…že je vystaven na deseti klíčových principech, které ho činí vysoce stabilním a silným – například: systémový přístup, delegace kompetencí, férové vztahy nejen s našimi zákazníky, ale i se spolupracovníky, dodavateli, prostě celým podnikatelským okolím…
…know-how – obrovské množství poměrně standardních dovedností, avšak dobře připravených k rutinnímu využívání, ale navíc i celá řada výjimečných postupů, které často předbíhají dobu, které nám pomáhají být prostě o trochu lepší, než je na trhu obvyklé, a to je velká konkurenční výhoda.
…lidí – jedenáct lidí se mnou pracuje přes 20 let, 70 přes 15 let, 225 více než 10 let spolupráce. Pro hodně mých kolegů je Unicorn podstatnou součástí jejich života. A vybrali si ho dobrovolně. To je přece super, ne?

Co bylo důvodem založení vlastní vysoké školy? A kdo se na ni dostane?

Za 26 let prošlo Unicornem dvacet tisíc vysokoškoláků z Česka a Slovenska. Přes deset tisíc z nich u nás pracovalo déle než rok. Od počátku jsme se zaměřovali na práci s mladými lidmi. Asi hlavně proto, že se
v Unicornu pracuje tak nějak trochu jinak. Myslím, že jsme takoví pružnější, zapálenější pro věc. To se nedá moc na trhu koupit. Proto neustále a systematicky pracovní trh filtrujeme v pravidelných náborových vlnách. Teď už i na Ukrajině. A musíme vychovávat, trénovat, cvičit, učit. Vidíme, že se často na vysokých školách učí to, co umí jejich učitelé. To nemusí být vždy to, co je potřeba. Na Unicorn College se snažíme učit mix znalostí a dovedností, který má dohromady velkou přidanou hodnotu. Pozor, ale jen 30 procent absolventů UCL pracuje v Unicornu. Uplatňují se všude ve světě. Exaktní věci jsou jako noty. Platí prostě všude. Neexistuje absolvent Unicorn College, který by neměl práci! A kdo se na školu dostane? Ten, kdo na ni chce. Ale vystuduje ji jen ten, který na ni má. Nicméně můj názor je jednoznačný. Pokud dokážeš vyřešit sudoku na středně těžké úrovni a poctivě studuješ, tak není důvod, abys Unicorn College nedal. Je třeba trocha talentu a poměrně hodně píle. Tak to prostě je.

Cíleně pracujete na tom, aby byl podíl žen vyšší, než je v daném oboru běžné. Jsou ženy stejně dobrými ajťáky jako muži?

Myslím si, že je to vlastně špatně položená otázka. Ženy jsou stejně dobrými ajťáky jako muži. Naše holky se umí normálně v kolektivu prosadit. A rozhodně nepotřebují žádné speciální zacházení. Obecně si myslím, že jsou spíš pořád ve společnosti nějaké stereotypy, které tak trochu předurčují, co jsou pracovní pozice mužů a co jsou pracovní pozice žen. Třeba ve sportu je soutěž oddělená. V IT oddělená není a rozhodně to není potřeba. Mám spoustu spolupracovnic, které jsou chytré jak lišky a v naší software factory jsou důležitým článkem výrobního procesu.

Kam vaše společnost směřuje, jaké máte další cíle?

Svět kolem nás je možné vidět i tak, že se propojují miliardy lidí a desítky miliard věcí na internetu. Unicorn nemůže stihnout všechno, ale chce být u toho. Potřebujeme tu radost z toho, že jsme prospěšní. Tak si přejeme více spokojených zákazníků, více projektů, více řešení. Doma jsme na špičce v oboru, v Evropě jsme známí. Unicorn bude jednou světová firma. No jo, no, musíme běhat, aby se nám nezkrátily žíly. Jsme pořád na začátku.