Křik, skandování, transparenty nad hlavami a plamenné projevy. Právě takovým emotivním výjevem vrcholilo letos v polovině dubna kolektivní vyjednávání. Vedení automobilky Škoda nepřistoupilo na podmínky odborů, a tak jejich vedení mobilizovalo členskou základnu a vytáhlo na Pentagon. Jak tomu bude příští rok? Uvidíme. Kolotoč jednání se právě roztáčí.

Jednání o podobě kolektivní smlouvy na rok 2016 začalo včera. Jako obvykle za zavřenými dveřmi. Zástupci vedení automobilky a podnikové odborové organizace rovněž jako obyčejně sáhli nejprve po těch méně konfliktních tématech. V prvních kolech budou jednat například o sociálních benefitech, roční pracovní době nebo celozávodní dovolené.

Otázka mezd, která je nejsledovanější částí seriálu jednání, přijde na řadu až později. Stejně jako mnohými zaměstnanci kritizovaná flexikonta (možnost firmy reagovat pružně na změnu poptávky zavedením směn navíc nebo naopak jejich zrušením a to až do limitu 120 hodin za rok).

Zvýšení tarifních mezd

Současná kolektivní smlouva platí do 31. března 2016. Vedení společnosti letos v dubnu nakonec kývlo na zvýšení tarifních mezd o 3,5 procenta a průměrná mzda ve Škodovce na dělnických pozicích tak stoupla na 34 tisíc korun měsíčně. Jak tomu bude letos, ukáží příští měsíce. Atmosféru vyjednávání jistě ovlivní aféra Dieselgate, v níž se zmítá koncern Volkswagen, i nový předseda představenstva Bernard Maier, který nahradil za jednacím stolem Winfrieda Vahlanda.

Odbory v posledních týdnech na straně svého týdeníku ovšem několikrát předesílaly, že kauzu kolem problematických naftových motorů nehodlají brát v rámci jednání za pádný argument. Důvod? Chyba se nestala na straně řadových zaměstnanců, kteří odvádějí stále stejně kvalitní práci.

Předseda škodováckých odborů Jaroslav Povšík věc komentuje: „V žádném případě nedopustíme propad současného standardu v oblasti sociálních nákladů pro zaměstnance. Naopak zahájíme cestu k hledání modernizace a zlepšení využitelnosti benefitů, které podporují jak stabilizaci stávajících zaměstnanců, tak i atraktivity nových nástupů."

Podoba nové kolektivní smlouvy by měla být sice jasná do 31. března, je však možné, že jednání se stejně jako letos protáhne.