„Salzburská firma na výrobu cukrovinek údajně koupila objekty po bývalém Keraplastu, který ukončil v Plané svoji činnost,“ potvrdil starosta Karel Vrzala.

„Protože v objektech dříve byly lisy na plastické hmoty a teď by se v nich měla balit čokoláda, bude potřeba budovy upravit. Musí proto proběhnout územní řízení, než se provoz naplno rozběhne,“ doplnil plánský starosta s tím, že se zahájením provozu se počítá pravděpodobně v srpnu letošního roku. Jiné zdroje uvádějí, že to bude už od června.

Ve firmě Salzburg Schokolade, která by měla areál v Plané provozovat, nám zatím potvrdili, že určité podnikatelské záměry na Tachovsku mají. „Měl by tam být jeden z našich závodů, který se bude zabývat balením zboží,“ řekla Deníku pracovnice firmy.

V plánské obalovně by se mělo do barevných obalů a krabic s portrétem slavného skladatele zabalit ročně zhruba sto milionů Mozartových koulí.

Proti záměru potravinářské skupiny Kraft Foods, která výrobce slavných čokoládových kuliček vlastní, protestují rakouské odbory. Vadí jim nejen hrozící ztráta zhruba padesáti pracovních míst, ale údajně také části rakouské národní identity.