Zrušená byla ranní linka s příletem v 9:00 hodin z Paříže a odletem 9:55 zpět a večerní spoj s příletem z Paříže v 19:45 hodin a odletem zpět ve 20:35 hodin. Po celé tři dny bude zrušen také polední spoj ČSA s odletem z Prahy ve 12:20 hodin.

Společnost Air France rovněž na úterý zrušila linku do Marseille s příletem ve 13:25 hodin a odletem v 14:05 hodin. „Cestujícím doporučujeme spojit se přímo s aerolinkou, s níž plánovali letět, a společně najít náhradní řešení," dodala Krejčí.

Francouzské odbory letecké dopravy plánují od úterka do čtvrtka stávku na protest proti plánům liberalizace a zefektivnění letecké dopravy v Evropské unii. Francouzský Úřad pro civilní letectví (DGAC) leteckým společnostem doporučil, aby omezily lety na velká francouzská letiště.

Odbory protestují stávkou proti plánu „jednotného evropského nebe". To je dlouhodobý unijní projekt, který by měl přispět ke zkrácení letů v Evropě a omezení zpoždění v letecké dopravě. Založen je na zvýšení efektivnosti leteckých tras, což má vést k úspoře paliva a dalších nákladů.