Do Bruselu tak dnes neodletěly spoje v 06:45 a 06:55, nepoletí ani linky v 11:35 a 18:10. „Vzhledem k tomu, že Zaventem ohlásil další provozní omezení, dá se předpokládat, že ani letadlo v 17:40 neodletí. V plánu je zatím ponecháno pro případ, že by se podařilo na Zaventem zprovoznit odbavení, protože přistávací dráhy poškozeny nebyly. Ale ta možnost není velká," podotkla mluvčí.

Jediným dnešním leteckým spojením mezi Prahou a Bruselem tak zřejmě bude let Ryanair, který do Česka přiletí z druhého bruselského letiště Charleroi ve 20:40 a poté se vrací zpět. Pražské letiště na svém webu upozorňuje cestující, aby sledovali aktuální status svého letu nebo se informovali u letecké společnosti.

Úterní teroristické útoky na bruselském letišti a v tamním metru si vyžádaly nejméně tři desítky mrtvých a skoro dvě stovky zraněných. K útokům se přihlásil Islámský stát, který pohrozil atentáty i dalším zemím, jež proti němu bojují. ČR okamžitě zpřísnilo bezpečnostní opatření mimo jiné na všech mezinárodních letištích a v pražském metru.