Travel Service, který linky provozuje, začne létat do Hurghady a Marsa Alamu. „Přes léto z Brna provozujeme i charterové lety do Řecka nebo Černé Hory,“ doplnila mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Vzrůstající zájem o severoafrickou zemi potvrdil také mluvčí cestovní kanceláře Fischer Jan Bezděk. „Klientů, kteří do této země míří, opět přibývá a trend se po několika slabších letech obrací. Turisté se tak do země zase vrací a už nemají strach z bezpečnostní situace,“ vysvětlil. Podle něj je zároveň Egypt dlouhodobě nejoblíbenější turistickou destinací také díky cenám.

Brněnské letiště chystá od léta posílení některých leteckých linek. „Do španělské Palma de Mallorcy budou nově létat tři spoje týdně místo dosavadních dvou a do turecké Antalye čtyři oproti dvěma loňským,“ vypočítala mluvčí Letiště Brno Kateřina Pichalová.

Kromě rozšíření letní nabídky se Brno může dočkat i další celoroční linky. „Uvažujeme o jejím spuštění,“ potvrdila bez dalších podrobností mluvčí Travel Service Dufková.

Přečtěte si také: Letecká linka Brno - Mnichov po téměř roce fungování? Padesát cestujících denně

Letecké linky.Zdroj: DENÍK/Markéta Evjáková

Pro zvětšení klikněte

Pravidelně celý rok mohou z Brna létat cestující jen do nizozemského Eindhovenu, na londýnská letiště Luton a Stansted a do Mnichova.
Poslední zmíněná linka je nejmladší, letadla na ní spojují města teprve druhý rok.

Přispět na ni slíbil Jihomoravský kraj i město Brno. Neposlaly ovšem nic. „V loňském roce jsme měli na podporu linky vyčleněných patnáct milionů korun. Brněnské letiště ovšem neuvedlo, jak by peníze využilo. Letos plánujeme na této lince propagovat Jihomoravský kraj i město Brno. Jde o podobnou propagaci jako například při Velké ceně,“ uvedla Zuzana Taušová z tiskového střediska magistrátu.

Městská zakázka na propagaci má hodnotu 700 tisíc eur (cca 19 milionů - pozn. red.). Napůl ji zaplatí Brno a kraj.

Přečtěte si také: Letů ubylo a zdražily. Brněnské letiště bojuje s konkurencí Bratislavy i Vídně