Jeho hodnota je sice několikanásobně vyšší, při předešlých dvou dražbách však o pozemky s několika výrobními halami neprojevil nikdo zájem. Již třetí dražba se uskuteční 5. sprna. Při první dražbě činila vyvolávací cena 75 milionů korun, při druhé klesla kvůli nezájmu na 50 milionů.

Věřitelé se rozhodli i napotřetí zkusit vydražit areál jako celek a areál jsou ochotni prodat hluboko pod cenou. Podle insolvenční správkyně Litesu Jany Horákové je areál v provozuschopném technickém stavu, je však na něm znát nezájem majitele o výraznější opravy.
Za nezájmem stojí krize

Ve špatném stavu je střecha, okna, rozvody sítí uvnitř budov a také klempířské konstrukce. Zájem o tak rozsáhlé pozemky není v dnešní době poznamenané ekonomickou krizí tak výrazný jako dříve. Potenciální zájemci mají zřejmě také problém s ekologickou zátěží, která se v areálu objevuje.

Součástí budov je například chemický sklad a část nabízených pozemků se nachází v zátopovém území Černé Nisy.

O tom, že elektrotechnická akciová společnost Lites půjde kvůli dluhům do konkurzu, rozhodl loni v květnu Krajský soud v Ústí nad Labem. Firma totiž tehdy dlužila různým věřitelům částku blížící se 365 milionům českých korun. Lites, který se proslavil hlavně výrobou požárních hlásičů, tak nakonec musel do konkurzu.

Největším věřitelem firmy je Česká správa sociálního zabezpečení. Té Lites dluží přes 200 milionů korun. Srpnová dražba se uskuteční přímo v areálu bývalé továrny.