Někteří zájemci o čerstvé mléko z automatu, který v domažlickém Kauflandu umístili zemědělci, odešla ve středu 2. prosince kolem 18. hodiny s nepořízenou.

„Chtěl jsem zkusit, jak chutná pravé mléko, ale nějak tu ´krávu´ nemohu podojit,“ bral záležitost s humorem mladý muž, kterému do lahve natekla pouze štamprle mléka. Podobně dopadla i žena, která přišla po něm.

Upozornění chodí smskou

Ani ne deset minut po našem telefonátu se na místo dostavil Petr Červený z Fomasu a Hynek Šindelář z firmy Manitec, která automat vyrobila.

„Automat je tu od konce minulého týdne, ale ještě se nám nestalo, že by mléko došlo. Měla nám s předstihem přijít SMSka na mobil,“ podivoval se Červený. Oba muži posléze zjistili, že příčinou nečekaného výpadku ´krávy´ byla ne zcela naplněná nádoba s mlékem.

„Ve Fomasu tam nedali celých 200 litrů, proto mléko bez upozornění došlo. Je to pro nás poučení, už se to nestane,“ dodal Červený.

Vylepšení

V půl sedmé bylo vše napraveno, ještě předtím byly muži i ženě, jimž automat mléko nevydal, vráceny peníze.

Nutno doplnit, že zemědělci ´mléčný servis´ vylepšili. Naproti automatu, v prodejně pečiva, si nyní mohou zájemci, kteří nemají vlastní nádobu na mléko, zakoupit za pětikorunu plastovou lahev s uzávěrem. Ta přesně ´sedne´ pod mléčnou ´pípu´.

ČTĚTE TAKÉ: Lidé koupí až 600 litrů mléka denně