S rozšiřováním chytrých telefonů a tabletů souvisí očekávaný růst objemu zhlédnutého internetového videa. Průměrný čas, který lidé každý den stráví sledováním internetových videí, se v roce 2015 zvýší téměř o čtvrtinu a v příštím roce o další pětinu.

Rozvoj internetového videa prostřednictvím služeb jako YouTube nebo Netflix bude mít vliv na postupný pokles sledování klasické televize. Počet lidí, kteří se pravidelně dívají na tradiční televizi, letos dosáhne vrcholu a v roce 2016 se začne poprvé snižovat. Agentura očekává, že v roce 2015 počet pravidelných diváků televize ještě vzroste o tři procenta, ale příští rok poklesne o dvě procenta a v roce 2017 o další jedno procento.

Ve Francii a v Rusku počet pravidelných diváků televize klesá od roku 2013 a v Británii a USA od roku 2014. V letošním roce by se měl začít snižovat i v Číně.

Podíl on-line videa na celosvětových výdajích na digitální reklamu rovněž rychle roste. V roce 2012 představoval necelých devět procent a v roce 2014 desetinu. Očekává se však, že do roku 2017 vzroste tento podíl na téměř 13 procent, což bude osmina celkových výdajů na internetovou reklamu. On-line video je nejrychleji rostoucí kategorie internetové reklamy s letošním odhadovaným růstem o 29 procent na 16,1 miliardy USD. Největší reklamní trh pro internetové video je v USA, na které připadá více než polovina příjmů.