S jejich výběrem pomůže i mladoboleslavské kontaktní pracoviště úřadu práce. „Jakmile jsme obdrželi informaci, že je poptávka po tolika volných pozicích, kontaktovali jsme neprodleně i další kontaktní pracoviště ÚP ČR v okolí, to znamená v Kolíně, Nymburce, Jičíně, Liberci a Mělníku," řekl Pavel Krpálek, ředitel Kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR v Mladé Boleslavi.

K tomuto kroku se rozhodl poté, co zhodnotil, že vhodní uchazeči o zaměstnání evidovaní v databázi úřadu by rozhodně nepokryli zvýšené nároky trhu práce. Navíc se tak do společnosti Škoda Auto a.s. může přihlásit širší skupina uchazečů.

Zmíněná okolní města jsou v takové vzdálenosti, odkud by se potencionálním zaměstnancům ještě vyplatilo do Mladé Boleslavi dojíždět z hlediska regionální spádovosti a výhodné dopravní obslužnosti. Podle Pavla Krpálka takový počet lidí kapacitně převyšuje možnosti okresu. Jak Boleslavský deník zjistil, do Škoda Auto a.s. by mohlo v příštích měsících zamířit zhruba dvě stě zaměstnanců vybraných z agenturního personálu, zbytek, tedy až šest set zájemců, pak z externího trhu práce.

Dvě varianty

A s tím by právě mohl být nápomocný boleslavský úřad práce. Jak naznačil jeho ředitel, měli by pro budoucí spolupráci týkající se náboru do Škoda Auto připravené dvě varianty.

„Kromě toho, že na pracovní pozice můžeme posílat nezaměstnané, můžeme uskutečnit eventuální nábory u nás v rámci eventuální prezentace společnosti," dodal ředitel úřadu práce s tím, že podobný počet lidí automobilka v poslední době ještě nesháněla.

Jak uvedl mluvčí Škoda Auto Jozef Baláž, s náborem kmenových zaměstnanců už společnost začala.

Nábor až do ledna

„Předpokládáme, že potrvá zhruba do začátku příštího roku. Hledáme především technické a dělnické profese, konkrétně nové zaměstnance do svařovny, lakovny a také finální montáže," vysvětlil Jozef Baláž, které pozice potřebují obsadit.

Upozornil, že se jedná o navyšování počtu kmenových zaměstnanců, kteří po uplynutí zkušební lhůty získají trvalý pracovní poměr.

Přijímání zaměstnanců pro společnost zajišťuje náborové centrum, které je umístěné v budově administrativního centra na třídě Václava Klementa. Lidé, kteří by měli zájem pracovat v automobilce, se mohou hlásit sami nejen v náborovém centru, ale mohou vyplnit také formulář na jejich webových stránkách.