Zákazníci požadující přezutí automobilu ze zimních pneumatik na letní se už obracejí na pracovníky pneucentra v Přerovské ulici v Olomouci. „Vyhláška mluví jednoznačně, ovšem s ohledem na vysoké venkovní teploty je bez ohledu na kalendář lepší jezdit na letních pneumatikách. Řidiči se už na výměnu objednávají, volných termínů je zatím dost. Obvykle jim můžeme vyhovět ještě tentýž nebo maximálně druhý den," řekl jednatel Jaroslav Novák.

Kompletní výměna čtyř pneumatik na fabii v této firmě přijde na přibližně 750 korun, na octavii na 900 korun. „Cena zahrnuje všechny služby včetně umytí, přezutí a vyvážení," poznamenal Jaroslav Novák. Motoristé, kteří plánují koupi nové sady letních pneumatik, nyní mohou v této firmě výrazně ušetřit oproti běžným cenám. Slevy se podle různých značek a typů pohybují od 20 do 40 procent.

S přezouváním pneumatik už nečekají ani motoristé ze severu Olomouckého kraje. Například v provozovně ve Vítězné ulici v Šumperku mají termíny na příští týden téměř obsazené. „Do konce tohoto týdne máme ještě volněji, objednávky řešíme z hodiny na hodinu. Cena za fabii se obvykle pohybuje okolo 500 korun, octavie je zhruba o stokorunu dražší," řekl zaměstnanec pneservisu Martin Seidl.

Výhodnější než na internetu

Podle jeho názoru vzhledem ke stále rostoucím venkovním teplotám není na co čekat. „Zimní pneumatiky už v tomto počasí hodně trpí a zbytečně se sjíždějí. Sám už mám auto také pár dní přezuté," dodal Martin Seidl s tím, že zákazníkům v těchto dnech nabízejí zvýhodněné ceny různých značek letních pneumatik.

Ušetřit si frontu a čekání mohou také zákazníci autocentra v Kostelecké ulici v Prostějově. „Zájem motoristů je zatím vlažnější, díky tomu klienti nemusejí čekat. Cena za přezutí sady plechových kol se pohybuje okolo 500 korun, u litých okolo 750 korun," uvedl majitel firmy Tomáš Přehnal. Kdo si v této firmě koupí novou sadu letních pneumatik, dostává automaticky slevu na přezutí. „Ceny letních pneumatik teď máme tak nízké, že nákup u nás je výhodnější než na internetu," poznamenal majitel prostějovského autocentra.