Na 50 procent dotázaných lidí bude sledovat sportovní přenosy v práci a dalších 26 procent v případě časových možností plánuje totéž. Nahrává tomu i fakt, že pouze 36 procent zaměstnavatelů reguluje nebo přímo zakazuje sledování televize a videí na firemních zařízeních.

„Na 45 procent dotázaných se domnívá, že sledování olympiády nijak neovlivní jejich pracovní nasazení. Přitom opak je pravdou. Je třeba si uvědomit, že při sledování nebo poslouchání sportu či filmů dochází minimálně ke snížení koncentrace a nižšímu pracovnímu nasazení. Vedle faktu, že lidé stihnou udělat menší objem práce, může nepozornost vést také k chybám, jako je například odeslání e-mailu s citlivými údaji na špatnou adresu," uvedl ředitel Safetica Technologies Jakub Mahdal.

Na druhé straně je jistě povolení sledovat sportovní přenosy během pracovní doby výrazným zaměstnavatelským benefitem, který může posílit motivaci zaměstnanců. Pro snížení rizik pak ale firmám doporučuji komplexní zabezpečení a nastavení jasných pravidel, dodal Mahdal.

Sledování online přenosů může také přetížit firemní síť a tím i ovlivnit práci těch, kteří sport nesledují. Někteří zaměstnavatelé si rizika uvědomují, a proto jsou ochotni věnovat čas na společné sledování sportů, kde se česká reprezentace dostane do finálových kol. Tuto možnost potvrdilo 28 procent dotázaných. Většina však tuto otázku neřeší a doufá, že zaměstnanci budou zodpovědní.