Úsek D1 u Brna mezi 199. a 204. kilometrem stavbaři začali rekonstruovat na začátku července, většinu doby se jezdí oběma směry ve dvou pruzích. Jedním pruhem se bude ve směru na Vyškov jezdit od soboty 10. září do úterý 20. září, kdy silničáři stáhnou dopravu do levého protisměrného pruhu. Ve směru na Brno zůstanou dva zúžené pruhy. Uzavřené bude také odpočívadlo na 198 kilometru a výjezdová i nájezdová větev Šlapanice ve směru na Vyškov.

Práce na úseku mezi 199. a 204. kilometrem potrvají podle silničářů do poloviny listopadu, investice si vyžádá 165,4 mil. Kč.

Zhruba 30 kilometrů dálnice mezi Brnem a Vyškovem prochází od roku 2012 postupnými opravami, které pro řidiče znamenají komplikace a v době zvýšeného provozu i několikaminutové kolony. Po opravách je však jízda po dálnici komfortnější a bezpečnější. Příští rok už by měla být dálnice mezi Vyškovem a Brnem opravená kompletně.

Nejdelší souvisle opravovaný úsek byl loni na dálnici D2, kde se najednou opravovalo 14 kilometrů. Mezi delší patří i nyní opravovaný devítikilometrový úsek na Vyškovsku.