Uvedl to internetový deník Insider s odkazem na záznamy na katastru nemovitostí.

Podle deníku soud zkraje týdne rozhodl i o zablokování samotného Palladia a nařídil exekuci prodejem nemovitosti i s příslušenstvím. Za exekucí stojí spor mezi majiteli Palladia a společností Hotel Evropa CZ, ve kterém jde o 91 milionů korun.

„Byl to klasický obchodní spor, který prohráli, protože mému klientovi způsobili škodu. Soud nám dal za pravdu a nařídil jim zaplatit. Oni to neučinili, takže přišla na řadu soudní exekuce," uvedl advokát Tomáš Sokol, který zastupuje společnost Hotel Evropa CZ, která s majiteli nákupního centra vedla arbitráž a vyhrála. Podle Insideru firma podala návrh na odklad exekuce. O něm musí soud rozhodnout v příštích 15 dnech.

Případ se začal odvíjet už před lety poté, co věřitelská společnost Hotel Evropa CZ uzavřela s majiteli Palladia nájemní smlouvu na provozování diskotéky a kavárny. Záhy se ale ukázalo, že stavební povolení výslovně zakazuje v objektu diskotéku kvůli hluku. „Klienta majitel vyhodil a začal na místě provozovat kavárnu sám," dodal advokát Sokol.

Rozhodčí soud dal poté za pravdu společnosti Hotel Evropa CZ a loni v prosinci nařídil majitelům Palladia, aby jí vyplatili desítky milionů. Peníze ale podle Sokola nedorazily, a tak tento týden v úterý začal z rozhodnutí soudu úřadovat exekutor.

Mluvčí společnosti Property Solution, která budovu obchodního centra spravuje, Karolína Peterková se nechtěla k exekuci vyjadřovat. Manažeři Palladia jsou podle ní nyní v zahraničí.