Další zdražení do konce tohoto roku nepředpokládá.

Na svých internetových stránkách představila Student Agency nový ceník platný od půlky tohoto měsíce. Podle něj se prodraží především jízda do stanice Roztyly, a to z dřívějších sto třiceti na sto padesát korun. Cena dvě stě korun za jízdenku na pevné datum zůstane přitom zachovaná. „Zdražili jsme jízdenky na všech trasách po republice. Jediné, co zůstává, je kulatých dvě stě korun za jízdu z Brna do Prahy. Považuji toto číslo za hraniční,“uvedl Jančura.

Oproti tomu se zvednou ceny kreditových jízdenek, které využívají pravidelní cestující, a výhodných jízdenek pro seniory. Místo sto šedesáti korun zaplatí nyní cestující sto sedmdesát korun za kreditovou jízdenku, tak i senioři za svoji zlevněnou.

Připlatit si budou muset i cestující do Zlína či Ostravy. Kreditová jízdenka do Zlína bude stát rovných sto namísto devadesáti, jízdenka na pevné datum sto dvacet oproti dřívějším sto deseti. O deset korun podraží i jízdenky do Ostravy či Olomouce.

„Ceny nafty se zvýšily už před třemi měsíci. Čekali jsme do poslední chvíle, že spadnou. Věřím, že další zdražování cestující do Vánoc nepostihne,“ dodává Jančura.

Na lince Brno-Zlín pravidelně jezdí například studentka Libuše Kučerová. Její kreditová studentská jízdenka bude stát namísto sedmašedesáti rovných osmdesát korun. „I když budu platit osmdesát korun, pořád se mi to vyplatí. Jiní dopravci stojí víc a nedávají studentské slevy,“ říká Kučerová.