VYBERTE SI REGION

Nové pivo se má v Lounech začít vařit už příští týden

Louny - Veřejnost bude moci pěnivý mok poprvé ochutnat možná už v říjnu.

2.9.2013
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK

Příznivé zprávy přicházejí z nově vznikajícího minipivovaru Pivo ZLoun. Sídlí v objektu Baru Ája a přilehlé staré tělocvičně na lounském letním cvičišti. „Máme nyní drobný skluz oproti plánu, který zapříčinila dlouhá doba na vydání stavebního povolení. Nicméně už známe termín, kdy by se mělo začít vařit pivo. Bude to 9. září," prozradil Deníku Radek Taraba, spolumajitel a zároveň sládek pivovaru.

První zkušební várky však ještě rozhodně nebudou určeny k prodeji. Spodní část zrekonstruovaného podniku s kuchyní a například zbrusu novým sociálním zařízením, by se měl návštěvníkům otevřít už 1. října. „V říjnu by už mohlo být také pivo pro veřejnost," věří R. Taraba. Kompletní otevření celého objektu, včetně nového patra s restaurací, je pak naplánováno na první polovinu listopadu.

Autor: Zdeněk Plachý

2.9.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Akciová burza v Torontu
6

Degiro slibuje neuvěřitelně nízké poplatky, klidně si ale naúčtuje 10 tisíc

Hodný doktor, ale kritický komunální politik Jiří Biolek zpochybnil pověst Aleny Dernerové jako senátorky a kandidátky. „Velmi mě zklamal,“ řekla Dernerová.
6

"Ona selhala!" - "On manipuluje!" Biolek zaútočil na Dernerovou jako Trump

VIDEO: Bezva finta? Řidiče načapali se „schovávací“ SPZ

Možná jste si taky někdy chtěli připadat jako James Bond, jehož otáčecí SPZ na autě se stala legendární vychytávkou. Podobné pocity nedávno zažíval jistý řidič z americké Floridy. I když… Vlastně se chtěl jen vyhnout placení mýtného.

Aby smrt nebyla tabu. Vyšla kniha "o posledních věcech člověka"

Ondřej Nezbeda, bývalý uznávaný novinář Respektu, se rozhodl radikálně změnit svoji profesi. Stal se pečovatelem domácího hospice Cesta domů. Své zkušenosti z péče o nevyléčitelně nemocné sepsal do knihy Průvodce smrtelníka: o posledních věcech člověka. Nedávno ji spolu s kolegy z hospice představil na besedě v Knihovně Václava Havla. 

Co by měly děti jíst, aby byly zdravé

Praha - Nutriční specialistka Jana Spáčilová radí, jak děti učit správným stravovacím návykům.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies