Podle Ondřeje Hrušky ze společnosti ASICentrum se dá systém využít například v muzeu. Lidem poskytne informace o exponátu, který se nachází někde v místnosti, kterou návštěvník prochází. Zpětně mohou instituce získat informace o pohybu návštěvníků, a například tomu lépe přizpůsobit rozmístění sbírek.

Využití služby si lze ale představit i na ulici. Aplikace kolemjdoucího upozorní na slevovou akci v obchodu. Podle Hrušky ji využívá už například pražský obchodní dům Kotva, celosvětově jde ale o nový trend.

Za výrobkem je podle Hrušky dlouhodobý výzkum. Součástky vědci vyvinuli v Praze ve společnosti ASICentrum. Výrobek vyrobila její mateřská švýcarská společnost EM Microelectronic. Neogenia je odběratelem vyvinutého produktu, který doplnila o software. "Jde o velice složité obvody. Nyní pracujeme na výrobě čipů, které se objeví za dva roky," uvedl Hruška.

Firma nyní vyvíjí i další variantu majáčku, který má detekovat pád osob, které ho mají na ruce. Jeho využití bude například ve zdravotnictví. Podle odborníků se vývoj ubírá směrem k bezdrátovým technologiím. V budoucnu zřejmě lidé budou přes mobil ovládat například pračky. Bude stačit mobil přiložit k přístroji stejně jako bezkontaktní platební kartu a vybrat prací program.