„Naše tři dcery se na nový program velmi těšily. V době jeho spuštění se posadily před televizi a nic. Skončilo to pláčem," popsal první den vysílání programů Déčko a Art Martin z Rakovníka.

Kolik lidí si musí nové programy odpustit, zatím není úplně jasné, ale podle prvních odhadů to budou statisíce diváků. Může za to pokrytí signálem nebo přijímač. Zatímco podle Českého telekomunikačního úřadu je třeba Praha pokrytá ze sta procent, v Liberci si Déčko a Art ale nenaladí nikdo. Nicméně šéf Rady České televize Milan Uhde pro regionální Deník uvedl, že program doma nenaladil ani samotný generální ředitel ČT Petr Dvořák. Česká televize ještě před spuštěním uvedla, že signál by mělo zachytit 82,5 procenta obyvatel.

Podle televize bude však pokrytí postupně narůstat. „Stejně jako v případě startu ČT24 či ČT Sport musíme postupovat obezřetně s přihlédnutím k ekonomickým a technickým podmínkám," uvedla mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Do dvou let by pak měl signál pokrývat 95 procent obyvatel, přičemž do té doby dětské vysílání televize zachová na ostatních programech. Například Večerníček děti najdou na ČT2.

Od soboty, kdy byl program Déčko a Art spuštěn, se však množí stížnosti. „Nevím jak ostatní členové rady, ale například já jsem přijal asi deset stížností po telefonu, někdy jsem ani nestačil zaznamenat jméno stěžovatele," řekl Milan Uhde, podle něhož zatím dorazila pouze jediná písemná stížnost.

Její autorkou ovšem byla předsedkyně Asociace režisérů a scénáristů Ljuba Václavová, která v dopise žádá, aby televize situaci vysvětlila. „Budeme se tím zabývat na zasedání rady 11. září," dodal Milan Uhde.