Průša byl dosud zároveň místopředsedou představenstva Agrofertu. V této funkci jej nahradí člen představenstva Josef Mráz, který zastává také post výkonného ředitele Agrofertu. Tuto funkci bude Mráz vykonávat i nadále. Funkce generálního ředitele, kterou zastával Babiš, byla zrušena.

Průša v chemičce Deza působí od roku 1978, kdy coby absolvent Vysoké školy chemicko-technologické v Pardubicích nastoupil do oddělení výzkumu. Postupně prošel několika odděleními a funkcemi. Předsedou představenstva a generálním ředitelem chemičky je od roku 1999. Současně je také členem statutárních orgánů dalších chemických firem Agrofertu.

Babiš již v listopadu uvedl, že jako svého nástupce do čela Agrofertu navrhne Průšu a věří, že představenstvo jeho návrhu vyhoví.

Podle obchodního rejstříku je Babiš v orgánech sedmi firem a Nadace Agrofert Holding. Mimo jiné uveden jako předseda představenstva Agrofertu a společností Kostelecké maso uzeniny, Profrost či AGF Media. Babiš v pondělí uvedl, že chce zůstat jen v Nadaci Agrofert, která se věnuje charitě.

Agrofert Holding zastřešuje celkem přes 200 subjektů a řadí se k největším firmám v ČR. Jeho jediným majitelem Babiš zůstává. Kvůli tomu bude podle politických konkurentů jako ministr financí ve střetu zájmů.