„Dražba se uskuteční tuto středu ve 13:00 v sídle naší firmy v Holečkově ulici v Praze. Mám představu, jaký je o to zájem, ale je to obchodně citlivá věc," řekl Libor Nevšímal, obchodní ředitel společnosti Naxos, která prodej centra připravuje. Již dříve uvedl, že potenciální investory společnost hledá především mezi firmami, které se soustřeďují na obchodní centra. Zájem lze podle něj očekávat u větších hráčů na trhu, ale i u českých či zahraničních investorů. Jednou z možností jsou také investiční fondy.

Podle informací na stránkách společnosti www.naxos.cz soudní znalec cenu předmětu dražby odhadl na 430 milionů korun, nejnižší podání je 215 milionů korun a minimální příhoz bude činit 100.000 korun.

Olomouc City vlastní podle Nevšímala společnost aAIM Czech Republic. „Do nedobrovolné dražby nemovitost půjde kvůli tomu, že firma nesplácí úvěr, který dostala na investici. Banka chce uspokojit svoji pohledávku," uvedl již dříve Nevšímal.

Moderní obchodní centrum Olomouc City je na severozápadním okraji centra Olomouce podél Pražské ulice. Z jižní strany ho lemuje velké parkoviště a přístupová silnice a ze severozápadu dálniční okruh kolem Olomouce R35. Podle informací na stránkách společnosti činí celková pronajatelná plocha 17.946 metrů čtverečních, kterou obsadilo osm desítek nájemců, 12 procent z plochy není obsazeno. Hlavním nájemcem je společnost CineStar.

Centrum zahájilo svůj provoz před sedmi lety a je jedním z největších komplexů svého druhu v regionu. Jeho provozní zisk činí 44,5 milionu korun ročně. Centrum je stále v obvyklém provozu.

Dosud největší dražbu tohoto typu v Česku realizovala podle firemních informací společnost Naxos, která v roce 2010 prodala tovární komplex v Brandýse nad Labem za 340 milionů korun.

Čtěte také: Olomouc City v dražbě: obchody prý zůstanou, centrum pojede dál