„Nejsme pouze zástupci odborářů, zaměstnanců energetické skupiny, ale především občanů Ústeckého kraje, které poslanec Šťovíček zastupuje v Parlamentu ČR. Jsme přesvědčeni, že je jeho povinností zabývat se a řešit problémy, s nimiž se na něho takto obracíme,“ uvedl předseda odborové organizace Jaromír Franta.

Není prý korektní partner

Sdružení odborových organizací skupiny Czech Coal připravilo dokument s názvem Řešení důsledků ukončení hornické činnosti při zachování územních ekologických limitů na lokalitě ČSA a chtělo s ním poslance Milana Šťovíčka seznámit ve druhém kole společných jednání.

„Poslanec nabídku odmítl s tím, že předseda odborů pro něj přestal být hodnověrným a korektním partnerem, protože údajně jednostranně informoval o výsledku prvního společného jednání. To se konalo 4. října s cílem diskutovat o alternativě či projektu pro zaměstnance, a to nejen energetické společnosti, kteří díky aktivitám pana poslance přijdou o zaměstnání, a také o dalších důsledcích souvisejících se zachováním územně ekologických limitů na lokalitě ČSA,“ řekl Franta. Proč poslanec Milan Šťovíček s odboráři odmítl jednat, se v úterý nepodařilo Deníku zjistit. Poslanec byl totiž na jednání ve sněmovně.