VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pekárnu zlikvidoval její ředitel, tvrdí zaměstnanci

Domažlice, Klatovy – Pekárna v Domažlicích k prvnímu únoru končí.

29.12.2010
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Deník

Zaměstnanci Domažlické pekárny, která k prvnímu únoru končí, nesouhlasí s výrokem generálního ředitele Pekáren a cukráren Klatovy Antonína Trefance, pod něž Domažlická pekárna spadá.

„Domažlickou výrobnu nezlikvidovala konkurence, jak tvrdí pan Trefanec, ale on sám. V letošním roce už se jedná o třetí provoz, který byl stejně jako tady zlikvidován. Výroba se postupně stěhovala do Klatov. Byla zde linka na jemné pečivo, která jela šest hodin denně, to mu ale bylo málo. Peklo se zde všechno od jemného pečiva přes celozrné až po chleba. Odbyt byl slušný i přes to, že se dobrých deset let do Domažlické pekárny neinvestovala ani koruna. Nedostali jsme ani jeden nový stroj, kromě kráječky na pečivo, kterou nám ale hned zabavili pro klatovskou výrobnu,“ říkají pekaři Petr Horn a Zdeněk Kindlmann ml., kteří zde pracovali téměř dvanáct let.

Informace chyběly

Zaměstnanci pekárny prý tušili, že se schyluje k jejímu konci, ale nikdo z vedení je na tuto alternativu předem neupozornil. „Rozdali nám jednoduše výpovědi a hotovo. My dva jsme dostali nabídku práce v Klatovech se slovy, že nám možná přidá a možná taky ne. Pan ředitel se vyjádřil, jak je mu to líto, ale byl to právě on, kdo provoz postupně zabíjel. Za celá léta se nevymyslel jediný nový výrobek a nepracovalo se ani na zlepšení kvality. Pro něj je nejdůležitější kvantita. Zajímavé je, že ačkoliv se v Klatovech peče pro tři regiony, vyváží se do každého z nich méně pečiva, než se v nich napeklo,“ pokračují pekaři s tím, že věří, že kdyby se výroba vrátila do Sušice i do Domažlic, uživila by jednu směnu.

„Dělali jsme svou práci rádi a poctivě. Kdyby nám nabídli pevnou hodinovou mzdu, ve které by se pamatovalo na dojíždění, jak pan ředitel v článku zmiňoval, neváhali bychom ani chvilku. To však byly jen vzletné řeči a skutek utekl,“ říkají pekaři a dodávají: „Místo zavírání provozoven by měl pan Trefanec uvažovat spíše o svých manažerských schopnostech a zamyslet se nad tím, zda ve třiasedmdesáti letech není na čase předat žezlo někomu mladšímu.“

Čtěte také: Domažlická pekárna končí, pečivo se bude vozit z Klatov

Autor: Helena Bauerová

29.12.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Zaměstnanci slovenského Volkswagenu stávkují za vyšší mzdy.
5

Stávka v bratislavském VW končí, zaměstnanci se dočkají vyšších mezd

Kuchař Michael Solnička alias Mr. Steak bude od podzimu šéfkuchařem nového steakového restaurantu v Olomouci.
1 2

Mr. Steak: Gastronomický boom? Olomouc teď dává zbytku republiky na frak

AKTUALIZOVÁNO

Kvitová opět šampionkou. Svůj návrat dokonala triumfem v Birminghamu

/VIDEO/ O takovém návratu se jí ani nesnilo. Tenistka Petra Kvitová korunovala svůj comeback po prosincovém napadení neznámým útočníkem triumfem na trávě v Birminghamu. Pro českou lvici šlo přitom o teprve druhý turnaj od zranění. V novém vydání žebříčku se posune na dvanáctou příčku.

Babiš opět zrušil návštěvu České televize. Mám důležitější věci, sdělil

/ANKETA/ Předseda ANO Andrej Babiš se opět nedorazil na politickou debatu Otázky Václava Moravce v České televizi. Účast v dnešním přímém přenosu podle moderátora pořadu Moravce Babiš původně slíbil, ale pak ji zrušil kvůli nemoci člena rodiny.

AKTUALIZUJEME

V Kolumbii se potopila loď se 150 turisty na palubě

/VIDEO/ Ve vodní nádrži Guatapé na severovýchodě Kolumbie se potopila třípatrová turistická loď s přibližně 150 pasažéry.

Hurá do plavek! Ale do jakých? Hitem jsou jednodílné, radí ostravský stylista

Léto. Rtuť teploměru šplhá výš a výš. Oblékáme se do koupacího oděvu, jehož historie sahá až do antického Řecka. Po jakém typu plavek ale letos mají ženy sáhnout? Co zrovna letí?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies