Továrna, která vyrábí televize v severní průmyslové zoně, by mohla v příštích letech rozšířit výrobu 
a tím zaměstnat další lidi.

Město navštívil Zhao Yong z vedení společnosti Changhong a starosta města Mianyang Luo Qiang. Společnost Changhong v Nymburce vyrábí televizory, v místní továrně je v současné době zaměstnáno téměř 130 lidí.

Pan Young během přátelského setkání s vedením radnice ocenil skvělou spolupráci s Nymburkem.

„Před osmi lety byl Nymburk prvním českým městem, které jsem navštívil. Továrna naší společnosti zde funguje již sedm let. Občas se příliš nedařilo, v současné době však plánujeme rozšíření výroby, dokonce se potýkáme s nedostatkem výrobních kapacit. Věřím, že za podpory města se nám podaří výrobu rozšířit," nastínil Zhao Young plány Changhongu.

Společnost by ráda v budoucnu rozšířila svou značku po celém světě.

Město má snahu snížit cenu pozemků v severní průmyslové zóně. „Changhong má naši plnou podporu. Budeme se snažit vedení firmy pomoci 
s případným rozšířením výroby. Rozvoj průmyslové zóny 
a zvýšení počtu pracovních míst jsou zásadní. Stále platí, že se snažíme zařadit naši průmyslovou zónu do chystané novely zákona č. 334/1992 Sb., do přílohy č. 2, čímž by došlo ke snížení ceny za vynětí pozemků ze zemědělského půdního fondu, která nyní činí zhruba 1 350 korun za metr čtvereční, což neúměrně navyšuje celkovou prodejní cenu pozemků v průmyslové zóně," konstatoval starosta Miloš Petera.

Situaci kolem rozšíření podniku budeme sledovat.