Tereza Houdková na nelegální prodejce upozornila ve facebookové skupině Rumburk. „Rumburkem opět chodí podomní nabízeči elektřiny. Dva mladí kluci, prokazují se průkazkou Comfort Energy," napsala.

„Vydávají se za ČEZ a nabízejí snížení ceny za silovou elektřinu. Ale jsou z Bohemia Energy a po podepsání smlouvy s nimi automaticky přestupujete k Bohemia Energy," píše Kateřina Bačovčin z Rumburka. A přidávají se lidé ze Šluknova nebo Starých Křečan.

„Obchodní zástupci Comfort Energy i Bohemia Energy jsou povinni se řídit etickým kodexem prodejce, jehož součástí je mimo jiné i nařízení o striktním dodržování a respektování místních vyhlášek platných 
v jednotlivých obcích, včetně zákazu podomního prodeje. V případě, že je nařízení ze strany obchodního zástupce porušeno, jde o pochybení jednotlivce," uvádí PR manažerka společností Comfort Energy 
a Bohemia Energy Alžběta Šťastná.

V některých případech se lidé setkali s tím, že se prodejci vydávali za zástupce jiné firmy. To potvrzuje 
i mluvčí Skupiny ČEZ. „Dostali jsme hlášení na naši zákaznickou linku, že se na Šluknovsku pohybují lidé, kteří se vydávají za naše zaměstnance," potvrzuje mluvčí ČEZu Soňa Holingerová. Všichni zaměstnanci této elektrárenské společnosti podle ní s sebou nosí svůj průkaz, na kterém je fotografie. „Nikdy také nevybíráme žádné peníze v hotovosti. Ani nechodí naši pracovníci vracet v hotovosti případné přeplatky," dodává mluvčí ČEZu.

(ul)