Moucha v uchu

„To se mi nikdy nemůže stát. Věta, kterou slýcháme, ale také přiznejme si vyslovujeme poměrně často. Jenže osud je nevyzpytatelný. Kromě toho každý občas udělá chybu. A někdy překazí plány náhoda. Zákazníci nás zásobují mnoha kuriózními příběhy, proto vím, že stát se může opravdu cokoliv. Čtenářům nabízím sedm zábavných případů z naší praxe jako malou přípravu na dobrou náladu v posledním dni roku" uvádí Jan Vlček, obchodní ředitel pojišťovny Slavia.

- „Dala jsem vařit omáčku a odběhla si do obchodu pro koření. Cestou jsem potkala švagrovou, která mi nabídla zeleninu ze zahrady. Zašly jsme pro ni a na vaření jsem si vzpomněla, až když mi volali sousedé, že z našeho bytu stoupá dým."

- „Kůlna začala hořet poté, co jsme do ní umístili světlo, které mělo dětem navodit vánoční atmosféru."

- „Z kola jsem spadl, když mi do ucha vletěla moucha a začala v něm zuřivě bzučet."

- „Naše děti si sice hrály v naší zahradě, ale uvedená škoda vznikla bohužel v sousedově zahradě."

- „Na cestu do Indie jsem byl dobře vybaven, ale nepočítal jsem s tím, že mě tam kousne pes trpící možná vzteklinou."

- „Děti si hrály s balónkem u adventního věnce, který ležel na stole u okna se záclonou. Věnec hořel jako první, ale jestli chytla dříve záclona nebo balónek, nevíme."

- Operátor zákaznické linky se ptá řidiče: „Máte po ruce zelenou kartu?" Ten vzápětí odpovídá: „Ne, proč? My karty nehrajeme."

Nahý muž u bazénu

Do hlášení škodných událostí se někdy dostanou skutečné „perličky". Co přinesl letošní rok zákazníkům i zaměstnancům pojišťovny Allianz?

První příběh zaslal v rámci pojistného hlášení muž ze středních Čech, který v sobě nezapře spisovatelský talent: „V osudný den byly skvělé podmínky. Silně mrzlo, proto jsem se vydal na rybník Žabakor. Povrch rybníka byl dokonale zmrzlý a při jízdě na bruslích jsem se kochal přírodou. Na to, že jsem na bruslích nestál šestnáct let, jsem bruslil skvěle. V osudové chvíli jsem si připadal, jako kdybych skočil trojitého odpíchnutého Rittbergera, avšak místo dopadu na brusle jsem dopadl na lebku. K tomu všemu se mi tam připletla ještě ruka a bylo hotovo," popsal sled nešťastných událostí pozdější pacient.

Nešťastný konec měl i příběh dalšího zákazníka, který se v osudný den vybral tankovat. „Když jsem dotankoval, s hrůzou jsem zjistil, že u sebe nemám peníze," sdělil likvidátorům. „Odskočil jsem si tedy na toaletu, abych nastalou situaci promyslel. Nenapadlo by mě, že pracovníci čerpací stanice mě tam omylem zamknou," uvedl muž, který se poté snažil z benzinové stanice vylézt malým okénkem. Ovšem během tohoto artistického výkonu nešťastně upadl a zlomil si obě klíční kosti

Zajímavý zážitek si z likvidace pojistné události odnesl i jeden ze zaměstnanců pojišťovny Allianz, který se věnoval případu poškozeného čerpadla. Aby posoudil, zda jde o pojištěnou škodu, vyžádal si nejdříve fotografickou dokumentaci.

„Fotografie, které nám poslal majitel, byly přímo z napuštěného bazénu. Metr za čerpadlem stál pózující člověk bez plavek. Když však říkám pózující, to je ještě slabé slovo. Byl to odvážný nudistický snímek. Dostáváme tedy i dokumentaci, kterou nepožadujeme. Ale škodu na čerpadle jsme nakonec proplatili, takže pro naháče skončil příběh šťastně," vzpomíná likvidátor případu Lukáš Turek.

PETR KOUTNÝ