VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pomazánkové máslo z Chocně mění název na tradiční pomazánkové

Choceň - Přibližně na přelomu února a března příštího roku začne Choceňská mlékárna plnit pomazánkové máslo do nových obalů. Stejně jako ostatní producenti tohoto tradičního výrobku musí změnit jeho název na tradiční pomazánkové. Řekl to ředitel firmy Pavel Marek. Výrobci musejí splnit nařízení Soudního dvoru Evropské unie, který rozhodl, že výrobek nesplňuje kritéria pro klasické máslo.

11.12.2013 2
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: čtk

"U nás jsou přípravy v plném proudu. Jakmile dojdou obaly, přejdeme na nový název Choceňské tradiční pomazánkové," řekl Marek.

Vyhlášku, která platí od začátku listopadu, schválila Evropská komise. Výrobci mají šestiměsíční přechodné období, kdy mohou výrobek označovat starým názvem. V obchodní síti může být pomazánkové máslo až do vyprodání zásob, uvedla mluvčí ministerstva zemědělství Dana Večeřová.

Mlékárna už má většinu grafických návrhů připravených a zadala výrobu dodavateli. Pomazánkové máslo prodává nejen pod vlastní značkou, ale také pro některé obchodní řetězce, které jej dodávají v jiných kelímcích. Náklady spojené s přejmenováním výrobku mlékárna ještě nevyčíslila. Peníze musí investovat i do reklamy.

"Nejspíš dáme inzeráty do časopisů, katalogů a letáků našich partnerů, uvažujeme o televizní reklamě, i když předtím jsme ji nevyužívali. Věříme, že prodeje neklesnou, že značka choceňské pomazánkové bude dostatečně silná," řekl Marek.

Podnik ročně vyrobí 4500 tun pomazánkového másla, s kterým drží podíl na domácím trhu kolem 60 procent. Pomazánkové máslo se začalo v Chocni vyrábět v roce 1979. O dva roky dříve byl výrobek patentován. Mlékárna jej vyrábí v několika příchutích. Výrobek musí obsahovat 31 procent živočišného tuku a správné množství sušiny.

Autor: ČTK

11.12.2013 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:
Zaměstnanci slovenského Volkswagenu stávkují za vyšší mzdy.
5

Stávka v bratislavském VW končí, zaměstnanci se dočkají vyšších mezd

Kuchař Michael Solnička alias Mr. Steak bude od podzimu šéfkuchařem nového steakového restaurantu v Olomouci.
1 2

Mr. Steak: Gastronomický boom? Olomouc teď dává zbytku republiky na frak

AKTUALIZOVÁNO

Kvitová opět šampionkou. Svůj návrat dokonala triumfem v Birminghamu

/VIDEO/ O takovém návratu se jí ani nesnilo. Tenistka Petra Kvitová korunovala svůj comeback po prosincovém napadení neznámým útočníkem triumfem na trávě v Birminghamu. Pro českou lvici šlo přitom o teprve druhý turnaj od zranění. V novém vydání žebříčku se posune na dvanáctou příčku.

Babiš opět zrušil návštěvu České televize. Mám důležitější věci, sdělil

/ANKETA/ Předseda ANO Andrej Babiš se opět nedorazil na politickou debatu Otázky Václava Moravce v České televizi. Účast v dnešním přímém přenosu podle moderátora pořadu Moravce Babiš původně slíbil, ale pak ji zrušil kvůli nemoci člena rodiny.

AKTUALIZUJEME

V Kolumbii se potopila loď se 150 turisty na palubě

/VIDEO/ Ve vodní nádrži Guatapé na severovýchodě Kolumbie se potopila třípatrová turistická loď s přibližně 150 pasažéry.

Hurá do plavek! Ale do jakých? Hitem jsou jednodílné, radí ostravský stylista

Léto. Rtuť teploměru šplhá výš a výš. Oblékáme se do koupacího oděvu, jehož historie sahá až do antického Řecka. Po jakém typu plavek ale letos mají ženy sáhnout? Co zrovna letí?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies