V kategorii Best International High Volume Cocktail Bar se dostal mezi prvních deset a v kategorii Best International Hotel Bar pronikl dokonce mezi čtyři nejlepší. Na jakém místě se nakonec bar umístí, se dozvíme 19. července na slavnostním vyhlášení, které se bude konat v New Orleans. Nicméně už samotná nominace je obrovský úspěch.

Black Angel's Bar je v historii jediný bar v celé České republice, který byl v rámci tohoto prestižního mezinárodního žebříčku, přirovnávaného k filmovým Oscarům, nominován. Nejedná se o soutěž a nikdo se nemůže přihlásit na vlastní žádost.

Bary a restaurace, které se umístí, jsou každoročně vybírány pouze členy poroty a to na základě jejich osobní návštěvy a získané zkušenosti. Black Angel's Bar se už v roce 2011 dostal, dle deníku The Sunday Times, mezi 50 nejlepších na světě a u nás získal na Czech Bar Awards 2012 a 2013 ocenění Nejlepší hotelový bar.

Hlavními hodnotícími kritérii poroty při volbě deseti nejlepších barů světa byla i v tomto roce kvalita koktejlů, servisu, surovin používaných do drinků, kvalita personálu a znalost produktů, historie barmanského řemesla a koktejlů, složení koktejlového menu a mnoho dalších.

Čím si bar uznání zasloužil?

Umístění, na které letos Black Angel's Bar dosáhl, je zatím nejlepším výsledkem za celou dobu existence baru. Ovšem velké světové úspěchy zaznamenal už v předchozích letech. A čím si toto uznání zasloužil?

„Porotu, která byla tvořena odborníky z celého světa, si bezpochyby získal nevšedním prostředím, které se stylizuje do amerických třicátých let, barmany v dobových kostýmech, širokou škálou kvalitních koktejlů, profesionální obsluhou a pianistou, který denně dotváří originální atmosféru," říká šéfbarman Black Angel's baru Pavel Šíma.

Sejít se s přáteli všech společenských vrstev v baru, který se nachází na Staroměstském náměstí, je tedy opravdový zážitek. Můžete zde dostat drinky, které vám jinde nenabídnou, podávané tak, jako nikde jinde.

Drink chladí ledovým diamantem

Tak například se vám na stole může objevit koktejl Old Fashioned nebo Sazerac v baňce plné voňavého dýmu z doutníku nebo v tubě od zubní pasty. Místo obyčejného ledu si do drinku hodíte třeba ledový diamant nebo led plněný alkoholem.

V prohibičním baru z 30. let není povoleno pořizovat snímky, čímž je garantováno absolutní soukromí všech hostů. Takže pokud se chcete o výjimečnosti tohoto podniku přesvědčit, zkuste to na vlastní kůži. Času, který zde strávíte, rozhodně nebudete litovat!