Při posuzování žádostí magistrát hodnotil význam projektu z celopražského hlediska, nároky na rozpočet města, připravenost nebo rozestavěnost a u škol pak, zda zvyšují jejich kapacitu. Nejvyšší částka půjde do oblasti školství, mládeže a sportu, a to 767 milionů korun. Z toho na mateřské školy je vyčleněno 91 milionů, na základní školy 578 milionů a na sportovní hřiště, haly a areály 98 milionů korun.

Čtěte také: Praha 12 neschválila rozpočet se schodkem 162 milionů korun

Zastupitelé diskutovali o způsobu rozdělení peněz 

Ve školství například po 30 milionech dostanou Praha 3 na opravu základní a mateřské školy na Jarově a Praha 4 na rekonstrukci kuchyně v ZŠ Na Planině. O pět milionů méně bude mít Praha 10 na stavbu nové mateřské školy v areálu ZŠ Nad Vodovodem. Radnice Prahy 15 obdrží peníze na stavbu hokejbalového hřiště a Praha 16 na stavbu krytého bazénu.

Ve zdravotnictví Praha 6 dostane na rekonstrukci polikliniky pod Marjánkou 60 milionů korun a devátá městská část 25 milionů na dostavbu hlavní budovy polikliniky na Proseku.
Zastupitelé diskutovali o způsobu rozdělení peněz. Na ten se ptala zastupitelka Alexandra Udženija (ODS). Kritizovala, proč mají některé radnice dva projekty a některé pouze jeden a zda rozdělování nesouvisí se zastoupením politických stran.

Vedení zohledňovalo představy městských částí 

Tvrzení Udženije odmítl starosta Prahy 4 a pražský zastupitel Petr Štěpánek (Trojkoalice/SZ). Podle něj nebyla žádná z městských části diskriminována. Jeho slova v diskusi podpořili i opoziční zastupitelé Jiří Nouza (TOP 09) a František Schwarz (ODS).

„Snažili jsme se kritéria položit na význam a připravenost akcí. Zohledňovali jsme představy městských částí," dodala náměstkyně primátorky Eva Kislingerová (ANO). Původně vedení města chtělo rozdělit asi 1,08 miliardy na 57 projektů. Praha poté doplnila seznam projektů určených ke schválení.

Čtěte také: ÚOHS zakázal platnost smlouvy na provoz veřejného osvětlení