Desetiprocentní sleva silové elektřiny se týká pražských domácností a podnikatelů. Zástupci PRE to dnes sdělili na tiskové konferenci.

„Rozhodli jsme se Pražany odměnit a poděkovat jim za jejich věrnost. Za měsíce září a říjen jim poskytneme slevu deset procent z ceny silové elektřiny. Ušetří tak přes půl milionu pražských domácností,“ uvedl předseda dozorčí rady PRE Petr Hulinský.

Sleva se netýká zákazníků PRE, kteří mají předplacený jiný než základní tarif jako například Komfort+Garant nebo Komfort+Bonus.

Silová elektřina tvoří zhruba necelou polovinu celkové ceny. Druhou část ceny tvoří takzvaná regulovaná cena elektřiny, která zahrnuje například příspěvek na obnovitelné zdroje či poplatek za přenos elektřiny.

Dodatky smlouvy ve schránkách

PRE svým odběratelům nabízí také další desetiprocentní slevu silové elektřiny na listopad a prosinec, když se zaváží k odběru elektřiny od PRE do konce roku 2013. V těchto dnech klienti obdrží nabídky s dodatkem smlouvy do poštovních schránek.

Při uzavření těchto dodatků dostanou domácnosti jednorázovou odměnu 1200 korun. Malí podnikatelé získají 2400 korun a velcí podnikatelé 3600 korun. Navíc se tito zájemci dostanou do slosování o 60 nových elektrokol v hodnotě 40.000 korun.

Podle obchodního ředitele Alexandera Slobody je kampaň zaměřená zejména na udržení současných zákazníků. PRE totiž během posledních dvou let ztratila mnoho klientů, kteří odešli k menším firmám. Se stejnými problémy se potýkají také další velcí hráči jako ČEZ či E.ON.

Skupina Pražská energetika se sídlem v Praze je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů elektřiny v ČR. V současné době zaměstnává asi 1300 lidí. Základní aktivity se soustřeďují na prodej elektřiny, obchodování s elektřinou, její distribuci a doplňkové energetické služby. V posledních měsících se firma mimo jiné zaměřuje na rozvoj elektromobilů v Praze, nedávno otevřela svou osmou dobíjecí stanici pro tato vozidla.

Čtěte také: Domácnosti si od října za plyn připlatí