Původně se počítač Apple I prodával za 666,66 dolaru (pro srovnání – dnes je nejlevnější iMac k dostání za 1099 dolarů). Spoluzakladateli Applu Stevu Wozniakovi se prostě líbilo číslo složené ze stejných číslic. V garáži u rodičů pozdějšího ředitele firmy Steva Jobse jich Wozniak na přelomu let 1976 a 1977 ručně smontoval asi dvě stovky. Většina se prodala.

První applovský počítač byl postavený na základě mikroprocesoru od Motoroly. Uzavřený byl navíc v dřevěné skříňce. Disponoval operační pamětí s kapacitou pouze 4 kb a text byl na primitivní displej zobrazován rychlostí 60 znaků za vteřinu. Mimochodem, aby měli na rozjezd firmy, musel Jobs prodat svůj ojetý volkswagen a Wozniak programovatelnou kalkulačku.

Aby měli na rozjezd firmy, musel Jobs prodat svůj ojetý volkswagen a Wozniak programovatelnou kalkulačku.

O několik let později, konkrétně v roce 1984, představil Jobs první počítač produktové řady Macintosh, ale to už je jiná kapitola této technologické firmy.

Z původních 200 strojů Apple I se jich do dnešní doby zachovalo asi 60, nikoli všechny jsou však funkční. I tak mají pro sběratele obrovskou hodnotu. Například v roce 2014 za jeden funkční model zaplatila v aukci Organizace Henryho Forda celkem 905 tisíc dolarů, tedy skoro 20 milionů korun.
V Česku je archivní exemplář prvního applovského osobního počítače vystaven v Apple Museu u Karlova mostu v Praze.

Historii počítačové řady Macintosh si můžete připomenout s článkem Praotec moderního počítače.