I když dovoz ojetin na rozdíl od prodeje nových osobních aut neroste, je podle dovozců alarmující věková skladba dovážených vozů z druhé ruky. Téměř třetinu tvoří automobily starší deseti let.

Od ledna do dubna se do Česka vrátilo 7582 ojetých škodovek, což je o pět procent více, než loni. Podle dovozců ojetin jsou vozy Škoda v západní Evropě lépe vybavené a mnohdy mají i lepší servis a přitom vyjdou levněji. Následuje Ford s růstem o procento na 6106 dovezených aut a Volkswagen s 5098 dovezenými vozy, což je o devět procent více, než loni.

U některých prémiových značek dovoz ojetin převažuje nad prodejem nových aut. Například na 1425 dovezených Audi z druhé ruky připadá 1189 prodaných nových aut. Podobné je to i u BMW nebo Mercedesu. V Česku letos majitelé zaregistrovali 12 dovezených ojetých Maserati a jen sedm nových. Naopak u Ferrari převládaly nové vozy v poměru 15 ku devíti ojetým. Na dva nově prodané Rolls-Royce připadá jeden z druhé ruky.

Celkem se v Česku od ledna do dubna prodalo 60.118 nových osobních aut, což je o šest procent více, než loni. Nejprodávanější byla Škoda s 18.500 vozy, následují Hyundai, Volkswagen, Ford a Renault.