F AIR získal po mnohaletém úsilí čínskou certifikaci v říjnu 2016 a Česká republika se tak po Francii stává 2. zemí v Evropě, kde čínské aerolinie cvičí své piloty. „Je to velmi prestižní záležitost pro Českou republiku, Letiště Benešov a obzvlášť pro F AIR, která se tímto milníkem mění ze střední na velkou leteckou školu světového formátu," vysvětluje Michal Markovič.

Zetor v Zambii
Zetor se po letech vrací do Zambie, v zemi bude mít své české techniky

F AIR má zatím na příští 2 roky nasmlouváno 77 čínských kadetů a intenzivně vyjednává o dalších s čínskými aeroliniemi a univerzitami. Poptávka čínského trhu je přes 5 tisíc nových pilotů ročně, z nichž přibližně polovina se cvičí v zahraničí. Střednědobým cílem letecké školy F AIR je otevřít v České republice další své základny a cvičit 200 čínských dopravních pilotů ročně.

O letecké škole F AIR
F AIR je nejstarší soukromá letecká škola v České republice založená před 27 lety. Vedle hlavní základny na Letišti Benešov provozuje své pobočky na letištích v Praze, Brně a Příbrami s flotilou přes 40 letadel. F AIR cvičí piloty ze 44 zemí světa a 4 kontinentů. Na teoretické přípravě profesionálních pilotů spolupracuje s Českým vysokým učením technickým v Praze a v České republice připravuje piloty pro Travel Service. Absolventi F AIR pracují jako piloti u řady zahraničních aerolinek včetně Ryanair, Wizz air, Emirates a mnoha dalších.