Novinka doplňuje úspěšnou a oblíbenou Radegast Ryze Hořkou 12. Bude na čepu v hospodách a zamíří také do obchodů v lahvích a plechovkách, a to za stejnou cenu jako dosavadní Radegast Original. Čepovat se bude i na festivalu Colours of Ostrava.

„Radegast Rázná 10 je pivo uvařené ze sladu vyrobeného ve vlastní sladovně z vybraných českých odrůd sladovnického ječmene a nejkvalitnějšího moravského chmele. Naše novinka tak přináší pijákům nekompromisní hořké osvěžení s plnějším chuťovým profilem, než je u desítek obvyklé," popisuje nošovický sládek Petr Kwaczek.

Atraktivní show. Ztřeštěně pobíhající ďábli mezi kterými plachtí sochy draků chrlí a prskají oslňující ohně.
Festival v ulicích zpestří lidské pyramidy i hořící rum

Radegast podle něj od začátku uznává tradiční dělení českého pivního trhu na desítky a dvanáctky a nechce se pouštět do kompromisních řešení, jako jsou třeba jedenáctky. „Desítka má být na žízeň a osvěžení a dvanáctka na vychutnání a posezení u piva," konstatuje Petr Kwaczek s tím, že charakteristické hořkosti piva Radegast věnují sládci nejvyšší pozornost u každé nové receptury.

Na uvaření Rázné 10 měl velký vliv i úspěch světlého ležáku Radegast Ryze Hořká 12. „Od uvedení na trh v roce 2014 se výstav Ryze Hořké 12 každoročně zvyšuje. V loňském roce byl meziroční nárůst téměř 10 procent a oproti původnímu ležáku Radegast Premium byl v loňském roce výstav o 18 procent vyšší," dodává manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Kofola přesune své sídlo z Ostravy-Poruby do Dolní oblasti Vítkovic. Vizualizace
Další budova zachráněna. Do Dolních Vítkovic míří Kofola