VYBRAT REGION
Zavřít mapu

S objednávkou cukroví by lidé neměli otálet

Jihlavsko - Vánoční cukroví je nutné objednat již tento měsíc. Někteří soukromníci už začínají péct, chtějí, aby bylo cukroví správně odležené.

9.11.2010 2
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: archiv Deníku

Cukrárny i cukrářky a cukráři na Jihlavsku již začali přijímat objednávky vánočního cukroví. Je totiž nejvyšší čas. Kdo zahálí, může se mu stát, že na Vánoce zůstane bez cukroví.

„Ti co to nestihli minulý rok, už přišli. Říkají nám, radši jdu dřív, minule jsem to nestihl. Doporučuji nenechávat objednávku na poslední chvíli,“ vyjádřila se majitelka jihlavské cukrárny U Brány Miroslava Caklová.

Vedou vanilkové rohlíčky

Ta doporučuje, aby se zákazníci v cukrárně zastavili nejlépe v listopadu. Poté se na ně totiž už nemusí dostat. „Kdyby lidé chodili během listopadu, bylo by to úplně nejlepší. Také kvůli tomu, abychom věděli, kolik toho máme udělat,“ nechala se slyšet Caklová. Podle ní je největší zájem o klasické cukroví. Jednoznačně vedou vanilkové rohlíčky. Oblíbené je ale také slepované cukroví s marmeládou. „Hodně boduje i mandlová pochoutka. To je takový luxusnější druh, který jsme nově zařadili,“ doplnila majitelka cukrárny.

Domácí klasika

Kilo vánoční dobroty stojí v průměru kolem 280 korun. Ne všem však vyhovuje cukroví na objednávku. „Dávám přednost domácímu cukroví. Samozřejmě, nejlepší peče moje babička. Před třemi lety byla nemocná, tak jsem cukroví musela kupovat, a nebylo vůbec dobré,“ prozradila Pavlína Uhrinová z Jihlavy.

Ta chce tento rok babičce ušetřit práci a cukroví chce zkusit upéct sama. „Když se nepovede, budu holt muset cukroví objednat u soukromníka, ve velkoobchodu bych už ho ale nikdy nekoupila,“ dodala Uhrinová.

Plné ruce práce s cukrovím má už v dnešních dnech i soukromnice Libuše Křížková. „Objednávky přijímám už od října. Chci, aby bylo cukroví výborné, a proto začínám péct už teď. Některé se totiž musí nechat odležet,“ připomněla Křížková.

Autor: Dana Křížková

9.11.2010 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Věra Jourová.
25 5

Ošizené jídlo za vyšší cenu? Chci s tím skoncovat, říká Věra Jourová

Mercedes míří do světa elektrických automobilů, ale policie ho nyní vyšetřuje kvůli možným falšováním dat emisí u klasických dieselových motorů.
6

Policejní razie u Mercedesu. Vyšetřovatelé pátrali po falšování emisí

Biozemědělství je stále oblíbenější, má ale i odpůrce. Co jim vadí?

/INFOGRAFIKA/ Biopotraviny jsou mezi spotřebiteli stále na vzestupu a najdou se i tací, kteří by nic bez označení „bio" nesnědli. Přesto se mezi zemědělci najdou jak zastánci, tak odpůrci takzvaného biozemědělství.

Expert o pražské kampani proti SUV vozům: Je to jen prázdné gesto

Vedení Prahy agituje za omezení počtu tzv. SUV aut v ulicích metropole. Názory odborníků na racionalitu kampaně „Čistou stopou Prahou" se liší. Nakolik jdou pražští radní v kampani za ekologičtější dopravu sami příkladem? Na to se pokouší odpovědět srovnání, které pro Pražský deník připravil automobilový expert.

Rehabilitující Štěpánek věří v comeback: Po operaci jsem spal s raketou

/ROZHOVOR/ Na sobě měl tričko s nápisem „Nikdy se nevzdávej", na tváři úsměv a v hlavě optimistické plány do budoucna. Ne, tenisový veterán Radek Štěpánek ještě nekončí. I když musel v březnu na operaci zad, ani v 38 letech nepřemýšlí o tom, že by raketu pověsil na hřebík. Jeho kariéra je protkána zraněními a následnými comebacky.

Rehabilitující Štěpánek věří v comeback: Po operaci jsem spal s raketou

/ROZHOVOR/ Na sobě měl tričko s nápisem „Nikdy se nevzdávej", na tváři úsměv a v hlavě optimistické plány do budoucna. Ne, tenisový veterán Radek Štěpánek ještě nekončí. I když musel v březnu na operaci zad, ani v 38 letech nepřemýšlí o tom, že by raketu pověsil na hřebík. Jeho kariéra je protkána zraněními a následnými comebacky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies