Za uplynulý finanční rok, který skončil v září, Cook obdržel základní plat 1,75 milionu dolarů, dalších 6,7 milionu dolarů jako bonus a více než tři čtvrtě milionu dolarů v dalších odměnách. V roce 2013 si Cook v čele technologického gigantu přišel celkem na 4,25 milionu dolarů, vyplývá také z dokumentu pro americkou komisi pro cenné papíry a burzy (SEC).

Cook převzal žezlo v Applu po legendárním Stevu Jobsovi v srpnu 2011. Důvěra ve firmu vzrostla poté, co společnost loni v září představila větší verzi chytrých telefonů iPhone a v říjnu tenčí a rychlejší počítačové tablety iPad. V listopadu akcie stouply až na 119,75 dolaru za jednu a tržní hodnota Apple se vyšplhala na rekordních více než 700 miliard dolarů, což je milník, kterého žádná jiná americká společnost nedosáhla, podotkla agentura Bloomberg.

Základní plat v uplynulém roce stoupl i jiným vedoucím pracovníkům firmy.

Bývalá výkonná ředitelka Burberry Angela Ahrendtsová, která od loňského května vede maloobchodní operace Applu, obdržela za uplynulý finanční rok v platu a na odměnách v hotovosti a hlavně v akciích celkem 73,3 milionu dolarů, a stala se tak nejlépe placeným členem nejužšího vedení firmy.