V Ústí se po dokončení linky už nebudou vyrábět pouze velká balení, která měla objem větší, jak tři litry. Německá technologie přemístěna z olomouckého závodu má totiž podle mluvčí Setuzy Marie Logrové kapacitu až deset tisíc litrových láhví za hodinu. Linka je také variabilní pro plnění dvoulitrových balení. Logrová zároveň dodala, že tím v ústeckém závodě vznikne zhruba deset nových pracovních míst.

Změny v rámci revitalizačního procesu plánuje firma také ve svém olomouckém závodě. Společnost podle Logrové už v minulosti avizovala, že chce zpracovat ročně až na čtyři sta tisíc tun olejnatých výrobků.

Navíc při nedávné odstávce tam proběhly práce na úpravách zásobníků a dopravních cest, které mají docílit zvýšení kvality. „Náklady na zmíněnou investici dosahují částky 1,8 milionu korun,“ uvedla Logrová s tím, že dalších 1,7 milionu stálo zastřešení nakládky šrotů.

Ústecký deník v pátek informoval o tom, že Setuza před časem změnila majitele. Via Chem Group totiž při změně organizace firmy prodal stoprocentní podíl v Campaspol Holding. Ta prostřednictvím dvou dceřiných společností ústeckou Setuzu ovládá.

Podíly s největší pravděpodobností skončily v rukou dvou podnikatelů: Ladislava Žáka a Petra Lísky. Podle serveru Aktuálně.cz, Via Chem Group v současné době vlastní budovy Setuzy. To však mluvčí společnosti Jan Sotona odmítl komentovat.

„Via Chem Group provádí ve skupině okolo Setuzy restrukturalizaci, ke které se zavázala. Jsou to pouze dílčí kroky, a my je do ukončení nebudeme blíže komentovat,“ řekl Sotona. Podle některých medií se však k vlastníkům Setuzy opět přibližuje uprchlý podnikatel Tomáš Pitr, který nenastoupil pětiletý trest za daňové úniky. To Sotona rezolutně odmítl.

Letos v lednu odvrátila ústecká potravinářská firma hrozbu konkurzu. Návrh na jeho prohlášení podala kvůli neproplaceným fakturám za 3,5 milionu korun společnost Chemoprojekt. Ta pro Setuzu postavila provoz na výrobu metylesteru řepky olejné za šest set milionů korun.

Společnost ve výroční zprávě za minulý rok uvedla, že prodělala rekordních 1,85 miliardy korun. Ve ztrátě je však započten také dluh, který musela společnost zaplatit po původním majiteli. Oproti roku 2006 klesly loni tržby společnosti zhruba o 146 milionů korun na sedm miliard korun.