Cestující, kteří využívají služeb tamního dopravního podniku by měli již v příštích dnech ocenit tichou, hospodárnou a ekologickou přepravu osob. „Škoda pro nás znamená kvalitu,“ uvedl primátor rumunského města Gheorghe Ciuhandu.

Dvanáctimetrové nízkopodlažní trolejbusy Škoda 24 Tr v bílo-fialové kombinaci, která reprezentuje barvy tamního fotbalového klubu jsou vybaveny elektronickým systémem, který hlásí do dopravní centrály diagnostické údaje z provozu. Cestujícím bude sloužit klimatizace, vozy jsou vybaveny kamerovým systémem, aby se předešlo útokům vandalů.

„Trolejbusy pro Temešvár jsou pro nás důležitou referenční zakázkou. Doufáme, že jejich úspěšný provoz pomůže zvýšit zájem o naše výrobky i u dopravních podniků v dalších rumunských městech,“ uvedl generální ředitel Škoda Electric Jaromír Šilhánek.

„Se škodováckými vozy jsme plně spokojeni, máme nyní nejmodernější vozový trolejbusový park v Rumunsku,“ uvedl ředitel temešvárského dopravního podniku RATT Eugen Stanescu. Dodávka pro Temešvár za více než půl miliardy korun potvrdila evropské prvenství plzeňské Škodovky ve výrobě trolejbusů. Pro plzeňského výrobce je to další významný úspěch po vítězství v soutěži o dodávku 150 trolejbusů do lotyšské Rigy v letech 2007 až 2009.