"Výsledků skupiny bylo dosaženo především zlepšením celkového objemu prodeje a tržeb, kdy dodávka elektřiny meziročně narostla o 223 gigawatthodin (GWh), a to zejména díky vyššímu objemu dodávek zákazníkům mimo území hlavního města," uvedlo představenstvo firmy ve zprávě o podnikatelské činnosti.

Představenstvo PRE navrhlo valné hromadě vyplatit z loňského zisku dividendu 442 korun za akcii. Jde o stejnou výši jako v předchozích třech letech. Kromě schválení dividend a účetních závěrek bude valná hromada schvalovat vyplacení části zisku členům představenstva a dozorčí rady. Navrhovaných 24,2 milionu Kč nevybočuje z úrovně z minulých let.

PRE dodává své služby skoro 700 000 zákazníků

PRE má téměř 700.000 odběratelů a zaměstnává asi 1400 lidí. Mezi její základní aktivity patří prodej, obchodování a distribuce elektřiny. Plných 58 procent společnosti vlastní Pražská energetika Holding, jehož majoritním vlastníkem je město Praha.

Mezi dceřiné společnosti skupiny patří PREdistribuce, která je držitelem licence na distribuci elektřiny na území Prahy a Roztok; PREměření, která se zaměřuje na poskytování služeb v oblasti měření, a eYello CZ, jenž pod značkou Yello Energy působí jako alternativní dodavatel elektřiny a plynu. Skupina provozuje i mobilního operátora PREmobil.